Rudná A – Žižkov C

Vítejte, milí čtenáři, u našeho pravidelného občasníku na téma: „Naše slavné prohry“.

I dnes Vám převyprávíme příběh s nešťastným koncem, který připomíná alternativní verzi cesty Froda Pytlíka do Mordoru.
Ostatně, podle amerických vědců, šťastné konce nikoho nezajímají, neboť přinášejí méně emocí. Takhle máme velkou šanci být odvysíláni v hlavní večerní čas na nově (místo zvířátka nakonec) nebo po událostech Václava Hlodavce na dvojce.

Tedy každý, kdo již odnesl prsten moci (nebo body, to je jedno) do Rudné, mi dá za pravdu, že Mordor a Rudná jedno jsou. Cesta tam vede divočinou plnou skřetů (dnes jezdí skřeti autem; skurut-hai mají větší auta) a cestou vám škodí Eltodo-Saruman se svými semafory. Pokud jedete vlakem, může vám pomoci ČD-Glum a snadno do Mordoru proniknete. Musíte ale nastoupit do správného vlaku a vlak musí být vypraven. Vlak také nesmí shořet po cestě nebo vykolejit. Rozhodně nesmíte spoléhat, že vás v Prokopském údolí před divochy z jihu ochrání Faramir. A pokud včas nezmáčknete červené tlačítko, skončíte v pařátech nučické Oduly. Rizika tu jsou, ale lepší než se probíjet záplavou skřetů.

A takto jsme cestovali do Mordoru, odevzdat body. Zlá vůle zaměstnavatelů a jiných jevů pod vlivem Saurona naše společenstvo Žižkov C záhy rozdělila, a tak jsme k Orodruině přicházeli po jednom a z různých směrů. Nedorazili zdaleka všichni. Gondorský kníže Boromir padl a Aragorn raději onemocněl. Gandalf proto musel shánět náhradníky.

 

Nyní k zápasu u hory Osudu:

Bylo nebylo.

Náhradník Tomáš H. nezačal pod upřeným okem Barad-Dúr dobře. Potom Sauron obrátil oko jinam (asi na kolony skřetů u přejezdu k Chrášťanům) a Tomáš pocítil úlevu. Bohužel sirný zápach a otrávený vzduch Mordoru povzbudil i soupeře.

432:387

 

Náhradník Filip, kterého dovezl kapitán Gandalf z Roklinky, nám zajistil 308 shozeným kuželek. Ano, elfové raději šípy než koule, ale považte, že jinak by na jeho místě zela nula. Navíc zkušená soupeřka ovládla jeho vůli a společných 789 kuželek si rozdělili nerovným dílem.

481:308

 

Tomáš K. se rozhodl zápas otočit, ale po prvních plných mu na záda skočil Glum, a soupeř používal očarované koule. Marný byl boj, soupeř každým hodem hodil o kuželku víc. Na nulu odpověděl jedničkou, na trojku čtyřkou a na devítku desítkou a na pozdrav „Ať ti ti padá!“ odpověděl „To je jedno, hlavně ať vyhraju!“. Sam nepřišel.

429:391

 

Stáňa se na černokněžníka z Angmaru vrhla nelidskou silou a bila jej hlava nehlava. Kuželky lítaly…jenže pak se černokněžník proměnil v ženskou a Stáňa, známá svým soucitem k soupeřům, zaváhala. Zlý černokněžník lstí málem zvrátil zápas na svou stranu…ale prozřetelnost nebo klub za práva kanárků zasáhl. Zlý černokněžník se vrátil k pípě a z ledničky vytáhl nakládaný hermelín.

397:401

 

Tu se starosta Sauron z radnice Barad-Dúr v Rudné rozlítil za ztrátu bodu na své poddané. Orudruina začala soptit, země se třásla, obloha zčernala, dým zpoza dveří terasy se šířil a pivu padala pěna… A v této hrůze, v padajícím žhavém popelu nastoupil Pavel. Sauron vypustil speciálně trénovaného skřeta, který je celý život držen v temnotě, podmínky tak byly vytvořeny speciálně pro něho. 

Co dodat… Pohádka se nekonala, dobro opět prohrálo. 

453:415

 

Poslední ze společenstva Tomáš P. nastoupil k marnému boji. Téměř tři sta kuželek je moc i pro takového hráče. To by myslím nedal ani Celeborn s Galadriel. Ačkoliv soupeř byl hratelný, jednalo se o hratelnost pouze zdánlivou. A i když Tomáš sahal po druhém bodu, bylo jasné, že temná magie to nedopustí.

392:380

 

Výsledek:

7:1 (2584:2282)

https://kuzelky.com/index.php?poi=zapas&c_zapas=211009

Prsteny odevzdány, Sauron zvítězil.

Avšak soupeři, kteří se těšili na grilovaného kanárka, protáhli obličeje. A jestli je nezkrátili, mají je protažené dodnes.

A to je vše, milí čtenáři.

 

Zapsal Bilbo Pytlík