SK Žižkov Praha – TJ Lokomotiva Ústí nad Labem

V sobotu 5.11.2016 jsme přivítaly na kuželně holky z Lokomotivy Ústí n. Labem, které doposud vedly tabulku II. KLZ.

V první rundě nastoupila proti kuželkářské matadorce Bláže Mizerce mladičká Tereza Šípková. První dráhu se Bláža ještě rozkoukávala, ale po radě trenérky, že se hraje na vyhrané dráhy, už žádnou nepustila a došla si pro jasný první bod pro družstvo výkonem 546. Na drahách 3-4 vyzvala Lenku Terka Odstrčilová, která se pravidelně drží v první 10 nejlepších hráček. Jenže to nevěděla, že má dneska Bóža svůj den. Na dráze č. 4, kde snad nikdo ten den nezahrál, shodila Lenka neuvěřitelných 170 kuželek a vytvořila si tak v polovině svého duelu náskok o víc jak 50 kuželek, který do konce hry už jen udržovala. Celkově z toho bylo krásných 580. Vedení 2:0 pro nás se solidním náskokem 116 kuželek.

Do druhé rundy nastoupila Katka s Irčou. Obě se od počátku sezóny trochu trápí a bojují víc sami se sebou než se soupeřkami. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Katka vyhrála první dráhu o kuželku vyloženě díky chybám soupeřky. Solidní bezchybnou hrou na druhé dráze si vytvořila náskok 20 kuželek do druhé půlky. Pak ovšem na čtyřce ztratila absolutně svůj rytmus a o svůj bod musela ještě zabojovat na poslední dráze. Tu si ovšem pohlídala a byl z toho 3 bod pro tým. Irča první 2 dráhy prohrála, když na obou docela dost chybovala. Ale hecla se a v druhé půlce už to byla naše stará dobrá „kombajn“ Irča. Zlepšila zejména dorážku a soupeřku zařízla jak gaťky mezi půlky. Stav 4:0 o 143 dával velkou šanci na výhru.

Závěr patřil opět sehrané dvojce Lucce a Blani. Na Blanku si věřila Jana Balzerová a věděla proč. Blanka odehrála všechny 4 dráhy sice vyrovnaně, ale výkony v rozmezí 124 až 127 kuželek patří spíše k těm horším průměrům. Smůlou je pak fakt, že 2 dráhy prohrála o 1, resp. 2 kuželky. Celkově prohrála Blanka o 7 kuželek 1:3. Lucka ovšem žádné překvapení nepřipouštěla a stupňovala svůj výkon dráhu od dráhy. Její rivalka Bára Vašáková nehrála vůbec špatně a dávala Lucíkovi pěkně zabrat, vždyť první dráhu prohrála o 3 kuželky, druhou dokonce jen o 1. Na třetí už se Lucka konečně utrhla a výkonem 145 si zajistila třetí pomocný bod a o výsledku bylo rozhodnuto. Báře na poslední dráze došla pára, zatímco Lucie stále navyšovala, takže výsledný rozdíl se vyšplhal na 56 kuželek. Celkový výsledek 7:1 a 3 192 sražených domácích kuželek proti rovným 3 000 soupeřek posunul náš tým do čela tabulky.

Bláža 546, Lenka 580, Katka 490, Irča 518, Blani 500 a Lucka 558.

Katka

Zápis o utkání