SK Žižkov Praha – TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou

Tenhle zápas už měl být jen na pohodu, protože lístky do vlaku 1.třídy jsme si zajistili už minulý týden. Proto jsme i soupeřky z Jablonce přivítaly s lehce namachrovaným úsměvem. Ale jak už to tak bývá, člověk by se měl smát až po hopu. A i někteří pamětníci si ještě vzpomenou, jak se v jabloneckých novinách psalo o tom, že hráčky z Bižu v Praze nadělily domácím kanára a 308 kuželek.

Do první dvojice nastoupily na obou stranách silné kalibry. Irča vyfasovala nejlepší hráčku hostí Janu Floriánovou a začal masakr, kdy se holky rvaly o každý kolek a každou dráhu. Irča i přes krásných 152 na poslední třicítce nezvládla otočit nepříznivou ztrátu kuželek, kterou nabrala na předposlední dráze. Na moc pěkných 550 (které v závěru znamenaly druhý nejhorší výkon domácích!) prohrála 2:2 o 16 kuželek. Proti Lence se postavila Iveta Seifertová, která měla svůj den. Jen jí možná tentokrát chybělo trochu toho kuželkářského štěstíčka. I když jen to, že se napsala na Bóžu byla vlastně ztráta úspěchu ;o). Lenka začala neohroženě 158 na první dráze, po půlce točila na 308. Po přesunu na 1-2 dost povolila, a tak z toho ve výsledku bylo „jen“ 559 a výhra 3:1 o 5. Celkově stav vyrovnaný 1:1 a výhoda pro hosty 11 kuželek. No takový průběh jsme teda nečekaly. Jakoby si všichni daly trochu toho syrového masa.

V druhé rundě nastoupila Anička, která si pár dní nazpět hodila rekord žižkovské kuželny na 100hs (497) a tak se obávala, že jí houpačka tentokrát poveze dolů. Ale nebyla to naštěstí pravda. Krásně vyrovnaným výkonem, s menším polevením na 3. dráze, hodila 569 a soupeřce Zdeňce Kvapilové nadělila víc jak 100 kuželek do trika. To na druhých dvou drahách byl souboj vyrovnanější. Katka se v letošní sezóně trápí, a když už jí konečně nebolí rameno, tak si vymyslí třeštění hlavy od rýmy. No, v hlavě ten problém bude, ale rýma s tím asi nemá moc co společného. První dráha sice 44 do dorážky, ale s 5! újezdy nemůže být od rýmičky. Na to umírají chlapi, ale že by to krátilo vytažení ruky? Druhou dráhu se snažila Lenka Stejskalová Káče věnovat, ale ta pokračovala ve svém. Až třetí třicítkou se snažila vývoj zvrátit a dráhu urvala pro sebe. V závěru si vítězství vybojovala soupeřka, když Katka opět pokazila dorážku. Celkový stav byl tedy opět vyrovnaný 2:2, ale kuželek víc už bylo u nás.

A opět ostřílená poslední dvojka Blani Mašků s Luckou Řehánkovou. Obě se rozjížděly volněji, ale soupeřky Jitka Šklíbová a Jana Gembecová dokázaly konkurovat pouze v plných, dorážka už byla čistě v područí našich holek. A pak se to nějak zvrtlo a naše drtiče se rozjely naplno. Druhou dráhu daly spolu 311 kuželek, což bylo na 233 soupeřek rozhodující. Lucka ještě dovolila soupeřce získat poslední dráhu, ale to už byla jen kosmetická úprava. Obě překonaly hranici 560 kuželek, přesto Aničku z postu nejlepší hráčky  nesundaly – Lucka tam mrskla 563 a Blani ještě o 5 víc.

Ačkoliv byl zápas v 1.půlce vyrovnaný a napínavý, tak konečný stav 6:2 o 204 kuželek tomu vůbec nenasvědčuje. Celkový nához 3308 je i naším novým domácím rekordem, a za rekordem družstva zůstal o pouhých 13 kuželek. Takže až na Káči dementální výpadek to byl výkon hodný nejvyšší soutěže. No i když i Blani dostala vycinkáno od rodičů, že po 8 se neujíždí … no aspoň už i Blani ví, že né každému se má sdělovat IP adresa webkamery na kuželně ;o)

Katka

Zápis o utkání

Štítky: