SKK Rokycany – SK Žižkov Praha

Na Zelený čtvrtek jsme vyrazily do Rokycan k odvetě Poháru ČKA. Doma jsme vyhrály jen 4:2, vinou zmařené existence Bláži jsme neměly rozehráno 5:1 jako proti Duchcovu.

Trenérka Katka postavila do první rundy Blanky – Blážu proti Veronice Horkové a Blanku proti Daniele Pochylové.

Bláža chtěla odčinit selhání z domácího zápasu, ale zodpovědnost jí sebrala lehkost. Upracovaně natěsno bojovala s Veronikou, na první dráze vyhrála o 3 kuželky, pak o 3 prohrála, na třetí dráze vyhrála o 8 a při zisku dvou drah se rozhodovalo na té poslední. Veronika měla navrch, Bláža ještě dokázala jít přes kopec a záleželo jak dohraje Veronika. Otevřela šestkou bez roha a k zisku bodu potřebovala zavřít nebo hodit aspoň dvě na remízu. Vyklepla fánu a bod odevzdala Bláže.

Blanka Mašková začala dobře, vyhrála první dvě dráhy a zdálo se, že nebude mít s Danielou problémy. Jednička jí ale bohužel nesedla, hodila jen 117, dva darebné fíky na konci ji nepustily přes kopec. Daniela ožila, hodila poslední plné 101 a začalo být ouzko. Blanka bojovala, ještě ji mohla zachránit poslední otvírka, aby získala půlbod za remízu, potřebovala osm, trefila tři, bod brala Daniela.

Horková 525:Mizerová 526, Pochylová 547:Mašková 539

Po první rundě stav 1:1, mínus 7. Za tohoto stavu nastoupila Annie proti Tereze Krákorové a Lucka proti Denise Pytlíkové.

Annie do hry vlétla skvělou první drahou 154 a výhrou o  17. Druhá dráha Annie moc nesedla (121) a Tereza si bod výkonem 150 vzala bodík.

To už měla Lucka za sebou dvě nemastné neslané dráhy, točila 251 proti 291 Denisy, v této fázi zápasu jsme už prohrávaly o 59 kuželek.

Lucka měla ještě slabší třetí plné (83), pak fantasticky ožila (dorážka 62), Denisa bohužel nepolevovala (150) a tak Lucka ani s výkonem 145 nezískala bod. Annie se nedala, v lítém souboji s Terezou vydřela výkonem 145 druhý bod, Terezu porazila o dvě kuželky.

Lucka už šanci na bod pozbyla, prohrávaly jsme 61 kuželek a všechny sázky padly na Annie: pokud by alespoň remizovala na poslední dráze, porazila by Terezu na body, získala druhý velký bod a my bychom nejtěsnějším možným rozdílem postoupily.

Lucka byla rozjetá, dala poslední dráhu 152 a na to už Denisa nestačila.

Jenže Annie přešla na čtyřku a úplně jí spadnul řemen. Tereza byla načatá, a Annie se najednou nemohla trefit do plných, brala to přes pravé fanky, levé fanky, plné dala jen 72. Tereza naházela o 15 víc, ale pořád to šlo. Dorážku už Annie chytla lépe, Tereza byla v nervu, jenže Annie dala dva fíky, pořád to šlo, ale nakonec to nedopadlo, Annie prohrála dráhu o 8 dřev (115:123). Annie měla nejlepší a nejobávanější hráčku hostí úplně luxusně na lopatce, mohla mít krásný skalp, scházelo málo.

Krákorová 553:Sailerová 535, Pytlíková 574:Řehánková 548

Naše angažmá v tomto ročníku Poháru ČKA tímto skončilo, do Final four v Hořicích jsme se bohužel neprotáhly.

Rokycany:Žižkov 5:1, 2199:2148, 9:7

Bláža

Zápis o utkání

Štítky: