KK Blansko – SK Žižkov Praha

Ve 2.kole ligy jsme si udělaly výlet do Blanska. A když píšu výlet, tak prostě jen výlet. Cesta po D1 je vždy zážitek a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Nabraly jsme zpoždění a na utkání s Blanskem dorazily jen tak tak na poslední chvíli. Ani jsme si neodfrkly a už stály na drahách.

V první rundě nastoupila Lenka proti Lence Kalové, Katka proti Markétě Ptáčkové a Irča si to rozdala s Luckou Nevřilovou. Bóža začala famózně 151 a utvořila si náskok 26 kuželek na soupeřku. Bohužel na následujících drahách již zcela dominovala soupeřka. A i když ještě před poslední drahou vedla Lenka o 10, nedokázala přidat druhou výhru na drahách. Prohrála na 539 3:1 o 11 kuželek. To Katka se od počátku hry trápila, hra byla bez života a tak trochu skleslá usoudila, že na tento den si kartu „debila utkání“ vytáhla ona. Celkově 475 a významná ztráta na soupeřku 74 kuželek. Irča po prohraných dvou drahách, kdy na té druhé prakticky vynechala dorážku, zabojovala a 3.dráhu urvala pro sebe. Jenže chyby na poslední dráze proti bezchybné hře hráčky znamenaly další vítězství domácích 3:1. Irča celkově 520. Po první rundě to vypadalo opět na špatný film, kdy jsme prohrávaly 3:0 o 101 kolků.

Do druhé rundy naskočila Lucka proti Zdeňce Ševčíkové, Blanka proti Míše Zajacové a Anička proti Tereze Buďové. Po ukončení rozhozu se domácím nedařilo nahodit dráhu číslo 5. Chvíli se štelovalo a vymýšlelo, pak rozhodčí zahájily hru. Naše holky se rozjely docela pěkně, jenže přišlo přerušení a opětovné štelování dráhy číslo 5. Po nějaké chvíli byl opět zahájen start a pěkně od začátku. A pak po 3 hodech opět přerušení. To už domácí pochopily, že dráha 5 to má pro tuto sobotu za sebou a začalo se potřetí hrát od nuly, tentokrát ale už jen na 4 drahách (Anička si na svůj start holt musela ještě počkat).

Lucka si první dráhu urvala po podprůměrném výkonu 120 pro sebe, bohužel to byla dráha jediná. Soupeřka si po velmi vlažném začátku ostatní dráhy již pohlídala a na 533 porazila Lucku o 24 kuželek 3:1. Blanka předvedla o poznání lepší výkon než posledně, přesto to ještě stále nebylo to její. Pořád to bylo takové utrápené, zejména plné. To soupeřka hrála uvolněně a tak si pohodlně uhlídala všechny 4 dráhy. Blanka prohrála o 48 kuželek na 504.

Do nečekané třetí rundy nastoupila Anička s Terezou Buďovou. Ještě na první dráze Anička trochu domácí hráčku zlobila, ale slabá dorážka rozhodla ve prospěch Terezy. Na ostatních již kralovala soupeřka, zejména pak na té třetí, kdy shodila nádherných 170. Celkově deklasovala Aničku 4:0 o 70 kuželek, když hodila nejlepší výkon utkání 572.

Poslední runda byla bohužel okořeněna i neschopností domácích ovládat své dráhy. A tak musely hráčky po každé hře čekat, až doběhne čas na ostatních drahách, kde se nehrálo.  Na to, že se zde má konat za 14 dní světový pohár, tak se máme na co těšit. Rozbité dráhy jsme jim tam nechaly, odvezly jsme si jen kanára. Letošní první a doufejme, že i poslední. Závěr výletu nevylepšil ani oběd s velice nepříjemným číšníkem.

Katka

Zápis o utkání

Štítky: