SK Žižkov Praha – TJ Spartak Přerov

Po vejprasku v minulém kole v Blansku jsme s vírou v lepší výsledek šly do utkání proti dalšímu nelehkému soupeři – Přerovu. Trenérka Katka trochu zamíchala kartami a měla šťastnou ruku, protože sestava, obměněná oproti prvnímu domácímu utkání, vybojovala proti Přerovu remízu a tedy první prvoligový bod.

Utkání začaly Katka Katzová proti Martině Janyškové a Bláža Mizerová proti Zuzce Machalové.
Katka začala pěkně, po pěkných plných (98) ovšem následovala „vytloukaná“ (žádná slušná otvírka, dva fíky, 33), ale bodík byl, na druhé dráze jí utekl o tři kuželky, takže po první šedesátce jedna jedna a Katka vedla o čtyři. Bláža začala průměrně (272), Zuzka drtivě, takže Bláža o půli prohrávala 0:2 o 19. Při výměně drah si Katka s Blážou špitly, že to bylo vlažný a že je třeba do toho jít. Katka za to vzala, už Martině nedovolila nic a i s 5 újezdy ve druhé šedesátce (292) ji jasně přehrála: plné navalila Katka skvěle 98+105, v dorážce to nebylo úplně ono, na třetí dráze 3 devítky na šest hodů a zásek – do konce už jen dvě devítky se dvěma chybami, na čtvrté dráze Katku poškádlily dvě otvírky osmou za sebou, po první osmě dva fíky, po druhé jeden, pak tam vlezla hrcka a zase klackování. Zkrátka velké rezervy.
Bláže se podařila třetí dráha, stáhla nahrané kuželky, před poslední drahou prohrávala o dřevo a bylo to kdo z koho, tedy která z které. Zuzce by stačila na celkovou výhru remíza na poslední dráze, Bláža ji potřebovala o dvě kuželky vyhrát. Naštěstí do dorážky přišla hodovka, ale nakonec se stejně čekalo na poslední dva Zuzčiny hody, stačilo jí dohodit a hodit 7 a Bláža by vyšla naprázdno. Zuzka zavřela a pak i přes mohutné povzbuzování od spoluhráček padlo od předního pět.
Po první rundě 2:0, plus 29, vstup do utkání se nám povedl.
Kateřina Katzová 556:Martina Janyšková 529
Blanka Mizerová 562:Zuzana Machalová 560

Uprostřed utkání nastoupila Blani Mašková proti Monice Pavelkové a Irča Sedláčková proti Barboře Janyškové.
Blani nechtěla zopakovat propad z minulého domácího zápasu a povzbuzená úterním úspěšným tréninkem se do toho pod dozorem tatínka Oldy v hledišti pustila odhodlaně. První dráha 157, 3 hodovky a 2 chyby v dorážce, druhá dráha 145, 3 hodovky a 2 chyby v dorážce… Točila 302, Moniku drtila o 46 dřev. Pak přišla slabší třetí dráha (130), vzepjetí v posledních plných (99) a o výkon jako o tréninku se Blani připravila slabou poslední dorážkou (27 se 3 chybami).
Irča začala od zdi ke zdi – 74 do plných se dvěma hrckami, když se v tomto duchu pustila do dorážky, tak to zkrátka nešlo, rozhodila se, chybovala, dráha 107. Irča už byla hodně načatá, na druhé dráze se pořád nechytala, tak ji po pěti hodech do plných vystřídala Hedvika Mizerová. Ta není po mateřské pauze ještě rozehraná, tak druhou dráhu dohrála na 107 a to stejné se jí podařilo i na dráze třetí, poslední dráha 119, no, dohromady to holkám dalo neslavných 440. Barbora si v klidu hrála své a nahrála 131 kuželek pro Přerov.
Blanka Mašková 558:Monika Pavelková 539
Irini Sedláčková+Hedvika Mizerová 440:Barbora Janyšková 571

Po dvou třetinách utkání jsme  prohrávaly o 83 kuželek, ale měly jsme už tři body ze hry. To nebyla špatná situace, zvlášt když na dráhu nastupovaly naše spolehlivé hráčky Lucka Řehánková a Lenka Boštická. Nastoupily proti nim kvalitní soupeřky, Lucka hrála proti Kamile Katzerové a Lenka proti Katce Fajdekové. Kdyby se ovšem oběma holkám podařilo přerovské porazit, třeba jen každá o jednu, mohla nastat nádherná situace, kdy bychom sice o hodně prohrály na číslo, ale utkání bychom výhrou pěti hráček přesto vyhrály.
Lucce se ale nedařilo jako obvykle, měla to jako na houpačce 110-149-120-133. Začala sice pěknými plnými (93), jenže pak přišel zlom – naprosto darebná dorážka 17 se šesti chybami. Na druhé dráze se Lucka nakopla a výkonem 149 získala nad Kamilou bodík. To bylo nakonec to jediné, co proti ní vyvzdorovala. Špatná dorážka na třetí dráze Lucce vzala vítr plachet a před poslední drahou prohrávala o 60 kuželek. Lucka s výkonem 512 a 11 chybami rozhodně nemůže být spokojená.
Lenka začala výhrou na první dráze a vzhledem k vývoji situace byla ona tou, ke které se upnuly naděje na remízu. Na druhé dráze, kde jí nevyšla dorážka, naštěstí získala půlbodík. Stačilo ještě vyhrát jednu ze zbývajících dvou drah. To se hezky píše, ale na dráze proti kvalitní soupeřce to vypadá jinak. Lenka nepodlehla tlaku situace, zabrala, přišla i hodovka a Lenka výhrou o jedinou kuželku na třetí dráze zajistila v malém předstihu náš první prvoligový bod. Na poslední dráze se s tím už Lenka nemazala a vyšlo to parádně, ke slušným plným (92) přidala luxusní dorážku (63 s dvěma hrckami), konečný výkon 568 byl i nejlepším výkonem domácích.
Lucie Řehánková 512:Kamila Katzerová 578
Lenka Boštická 568:Kateřina Fajdeková 538

SK Žižkov Praha:TJ Spartak Přerov  – 3196:3315   4:4

Bláža

Zápis o utkání