KK Slavia Praha – SK Žižkov Praha

Na státní svátek nás čekalo derby se Slavií, kam jsme přijely jako hosté. Po počátečních dohadech komu patří který stůl a která šatna a velkém trenérčině dilema při nasazování sestavy jsme se pustily do hry.

Proti Olince Hejhalové byla povolána Annie a proti Vlaďce Šťastné Lucka.

Po prvních drahách to vypadalo skvěle, obě totiž vyhrály naše holky. Tak by se nám to líbilo i dál. Jenže Annie druhou dráhu prohrála o 31, zbylé dvě o 5 a o 9 a tak bod brala při zisku 40 dřev Olinka. Ta odehrála svůj part bez újezdu. To se podařit Annie, měla by Olinka namále. Lucce se dařilo lépe, vyhrála i druhou dráhu a proti vlažně hrající Vlaďce vyhrávala o půli o 26 dřev. Vlaďka pak ale na dvojce nečekaně ožila (asi si hrála na Zavarka), vyždímala 178 a nahrála na Lucku 55 dřev. Pořád byla šance vyhrát na body, jenže Lucce utekla poslední dráha o 2 kuželky.

Olga Hejhalová 561-Anna Sailerová 521

Vladimíra Šťastná 572-Lucie Řehánková 541

Po první rundě jsme byly bez bodu a prohrávaly o 71 kuželek.

Ve druhé rundě šla na to Heduš proti Vlastičce Kohoutové a Katka proti Šárce Markové.

Hedvika začala parádní drahou 145 a vypadalo to dobře, Vlasta jen 113. Jenže Hedvika pak hodně ubrala, na jedničce nevzpomněla na parádních 157 z minulého utkání, druhou i třetí dráhu ztratila. Pokusila se vybojovat tu poslední a dohonit ztrátu 13 kuželek. Dráhu vyhrála, ale stáhla na Vlastičku jen 12 dřev a smolně tak o kuželku prohrála.

Katka začala krásnými plnými 97, při dorážce se ale začalo hlásit rameno, které nedovolilo lepší dorážku než 18 s pěti chybami. Katka zahlásila střídání. Během lehkého zmatku kdo vlastně půjde střídat Katka stihla slušně rozehrát plné na druhé dráze, střídat šla Bláža. Zbývajících šest hodů do plných posloužilo spíše jako rozhozy, s dorážkou 44 a druhou šedesátkou 278 už by se dalo něco uhrát. Jenže Šárka, která v této sezoně zatím tápala, se zrovinka proti nám našla, přehodila o 41 dřev své sezonní maximum a další bod byl fuč.

Vlasta Kohoutová 521-Hedvika Mizerová 520

Šárka Marková 576-Katzová Kateřina+Blanka Mizerová 514

Ve dvou třetinách utkání jsme byly bez bodu ze hry a prohrávaly o 134.

To už nevypadalo na situaci, která by se dala zvrátit, ale dokud se hraje, je šance alespoň na korekci.

Zkusit to šla Blani proti Helče Gruszkové a Lenka proti Míše Kučerové. Blani to sedlo a systematicky Helču dráhu za drahou přehrávala, takže po třech drahách bylo jasné, že vrátka od klícky můžou slávistky zase zavřít. Žádný kanár nebude! Helča sice poslední dráhu vyhrála, ale to už nic neměnilo na tom, že Blani získala bod ze hry a stala se nejlepší domácí hráčkou s parádním výkonem 572.

Lence se po krásných plných (97) na první dráze nepodařilo překulit do páté otvírky a tak jí o tři kuželky utekla výhra dráhy, na druhé a třetí se jí dařit přestalo úplně a tak i když slabě hrající Míša bodíky jasně nabízela, Lenka jí je nechala a po třech drahách tedy odevzdala i ten „velký“ bod. I když věděla, že je její bod ze hry i celý zápas ztracen, hecla se a na poslední dráze nahrála parádních 151 (a to si k tomu dovolila 3 újezdy). Míšu, která se už nevzchopila, při prohře na body porazila o 16 dřev.

Helena Gruszková 562-Blanka Mašková 572

Michaela Kučerová 503-Lenka Boštická 519

Utkání jsme prohrály 1:7. Na kdyby se samozřejmě nehraje, ale k výsledku 2:6 nebo 3:5 bylo hodně blízko (Lucka, Hedvika) a při troše fantazie nebylo daleko ani k remíze (Annie).  V každém případě už by to chtělo přestat se pohybovat pod hranicí 3200 kuželek. Všechny víme, že máme na víc.

KK Slavia Praha:SK Žižkov Praha – 7:1 – 3295:3187

Bláža

Zápis o utkání

Štítky: