TJ Valašské Meziříčí – SK Žižkov Praha

Sobota 11. 11. 2017 pro nás začala brzo, už v 7,22 nám jel vlak z hlavního nádraží do Valašského Meziříčí. Anička byla předem omluvena, Lenka se v týdnu zranila, proto Katka umluvila Hedviku, která na venkovní utkání zatím vyjíždět nechtěla. Na cestu tak vyrazilo šest hráček, malý Kuba a pětiměsíční Natálka. Katka vzala ke svačině plechovkové Plzně, sešly se dvě placatky se slivovicí, tož nám cesta rychle ubíhala. Počasí bylo pěkné, času do začátku utkání dost, v rámci rozcvičky jsme si udělaly tříkilometrový výšlap z nádraží na kuželnu.

Kuželna je čerstvě po rekonstrukci, osazena technologií firmy JaR DIGITAL, slavnostně otevřena byla 30. 9. Doufaly jsme, že se nám tentokrát už podaří něco urvat.

V první dvojici se pokusila o restart Irča proti Kristýně Štreitové. Irča neměla proti Kristýně šanci, zahrála sice slušné plné, v dorážce ovšem ve velkém vyráběla újezdy. I tak se stala skokankou utkání, zlepšila se oproti minule o 42 kuželek.

Lucce se to nepodařilo rozbalit jak ji známe, kdyby se ovšem Pavla Čípová neurvala na druhé dráze (160), mohla Lucka  i tak vyhrát.

Kristýna Štreitová 550:Irini Sedláčková 483

Pavla Čípová 537:Lucie Řehánková 516

Po první rundě jsme prohrávaly 0:2 o 88 kuželek.

Ve druhé dvojici nastoupily proti sobě „mladá Marančáková“ a „mladá Mizerová“.

Hedvice hra sedla, začala se trochu ztrácet až na poslední dráze, kde nechytla plné, ale to už měla po výhrách na předchozích drahách bod pro družstvo. Nebýt posledních plných 79 a 10 újezdů, už by z toho koukalo pěkné číslo.

Katka sehrála první šedesátku pěkně, točila 282, přesto nebodovala, Andrea Poláková to zvládla lépe díky lepším plným. Potom obě hráčky výrazně polevily, Katka prohrála i třetí dráhu, výhra na poslední dráze už Katku nijak nepotěšila, celkově totiž prohrála o pouhých 12 kuželek.

Jana Navláčilová 527:Hedvika Mizerová 538

Andrea Poláková 533:Kateřina Katzová 521

Ve dvou třetinách utkání se ztráta navýšila o pouhý kolek na 89, na body 1:3.

Do poslední fáze to šla zkusit Blani proti „staré Marančákové“ a „stará Mizerová“ proti Markétě Jandíkové.

Blani začala dobře výhrou na první dráze o 29 kuželek, pak vinou slabší dorážky dvě dráhy prohrála. Sice pořád žila z luxusního náskoku z první dráhy, na výhru ale potřebovala vyhrát poslední dráhu. To se jí prohrou o 2 dřeva nepovedlo a při vyšším výsledku tak prohrála na body 1:3.

Bláža opět vlažně a než se nadála, prohrávala 0:2 o 25. To ji vyburcovalo a na jedničce se Markéty držela jak klíště, shodné plné 106, shodná dorážka 51, shodně bez chyby, celkem sice krásných 157, ale při shodě jen půl bodíku, takže konec i teoretických šancí na bod ze hry. Na poslední dráze Markéta pokračovala v tlaku, hodila si sezonní maximum, Bláža zvadla. Tak se celkový rozdíl přehoupl přes stovku na 123…

Ivana Marančáková 517:Blanka Mašková 530

Markéta Jandíková 591: Blanka Mizerová 544

Po osmi ligových kolech se krčíme vespod tabulky s jedním bodíkem, chmurám ale nepodléháme. Situaci jsme vyhodnotily při zpáteční cestě vlakem, čekají nás teď dvě domácí utkání za sebou (proti Jičínu a proti Konstruktivě), jdeme zase do toho. Mělo by to přijít, potenciál tam je!!!

TJ Valašské Meziříčí: SK Žižkov Praha, 7:1 – 3255:3132

Bláža

Zápis o utkání

Štítky: