SK Žižkov Praha C – SK Uhelné sklady B

Podruhé v této sezóně jsme si mohli vychutnat, jaké to je získat body.

Na začátku to ale na to nevypadalo – Tomáš P. (346) bojuje v posledních zápasech s psychikou, přílišná odpovědnost mu svazuje ruce a na výkonu je to znát. Zejména při dorážce – tentokrát to bylo 19 újezdů neboli fíků (abych někoho nejmenovaného nedráždil „kuželkářskou pražštinou“) a ztráta hrozivých 74 dřev.

Naštěstí to byla výjimečná situace – náhradník Vláďa (432) skvělými plnými držel soupeře na distanc a bezpečně získal i oba pomocné body.

Pavel (422) po hodně dlouhé době vyzkoušel, jak se hraje na drahách 1 a 2. A nevypadalo to, že by si to užíval. Naštěstí si v první padesátce vybudoval slušný náskok, který se na nevyzpytatelné dvojce jen trochu zmenšil.

Druhý náhradník Martin (425) začal výborně a když se soupeř ve druhé padesátce výrazně zlepšil, přidal i Martin.

Před závěrečnou rundou to tak bylo 3 : 1, ale ještě jsme ztráceli 20 kuželek.

Hanka (413) celou první padesátku vypadala, jako kdyby byla duchem někde úplně jinde. Výkon tomu odpovídal a jen díky tomu, že soupeř byl zřejmě gentleman, stačilo to k vedení o 4 dřeva. Na dvojce už to byla ta Hanka, kterou nám všichni soupeři závidí, protivník se ještě zhoršil a nejen body (4 : 1), ale i poražené kuželky už hrály v náš prospěch (+27).

Otázkou tak bylo, co udělala delší pauza, zaviněná služební cestou, s Tomášem K. (406). Začátek vypadal, že mu kuželky chyběly a i když to nevydrželo celou padesátku, vybudoval si příjemný náskok (+38). Jenže čtyřka dokáže být zrádná a takhle se taky zachovala – po dobrých plných přišlo trápení v dorážce a trochu strach ze zlepšeného výkonu soupeře. Naštěstí to zlepšení nebylo tak výrazné a stačilo jen k zisku dalšího pomocného bodu pro hosty.

Nakonec tak skóre vypadá celkem jednoznačně – 7 : 1 o 51 dřev.

Kuriozitou je, že nejlepšími (nejen) našimi  hráči byli oba náhradníci z MP4 …

Pavel

Zápis o utkání

Štítky: