KK Slovan Rosice – SK Žižkov Praha

Vzhledem ke kalamitním situacím na D1 v průběhu týdne jsme rozhodnutí, jak se dopravíme do Rosic, nechaly až na pátek odpoledne. Volba padla na vlak, tož jsme se po půl osmé ráno sešly na hlaváku. V mezinárodním expresu Metropolitan, mířícím do Budapešti, jsme vyložily na stoleček placatky a produkty pátečního pečení a v Kolíně nabraly Lenku s lahvovou Plzní. Heduš a Bláňa dostaly volno.

Polární výpravo! V pořadí Irča-náčelnice – zde! Katka-trenérka-zde! Annie-pokladní-zde! Lucík-tahoun-zde! Lenka-tahoun-zde! Bláža-zpravodajec-zde! Směr Rosice u Brna…hajdy…VPŘED!

V Brně jsme přešupačily do osobáčku a pošpásovaly na téma Pražák kontra Brňák. Hezky jsme se u toho nasmály, odveta přišla záhy. Přesto, že vlak měl jen tři vagony a průvodčí věděl kam jedeme, nastala vtipná situace, že se nám v Rosicích nepodařilo otevřít dveře vagonu (a oběhly jsme jich v nastalé panice několik) a tudíž vystoupit. Vláček se opět rozjel a my se tak ocitly v Zastávce u Brna, kde naštěstí končil. Podařilo se nám ovšem z nevýhody udělat přednost a do Rosic jsme přejely autobusem, který nás na rozdíl od vlaku vyhodil kousek od kuželny a my si ušetřily pochoďák celými Rosicemi, navíc do kopce. Byly jsme jedinými pasažérkami, autobus jenom pro nás, šoférara náš příběh velmi pobavil, už se těšil až to bude vyprávět doma.

Náš příběh pokračuje na kuželně, kam jsme se přijely utkat s úřadujícími mistryněmi republiky. Ty do první dvojice nasadily těžký kalibr. Naďu Dobešovou proti Bláže a Lucku Vaverkovou proti Katce. Také byly nachystány i úplně nové koule, zvláštní žlutohnědé barvy, zdálky vypadaly jako naleštěné dřevo. I domácí hráčky se podivovaly, zřejmě netušily, že bude nové hrací náčiní. V průběhu utkání se podivovali všichni, snad kromě Natálky Topičové, která hrála svými koulemi, a Lucky Vaverkové, která dává pořádné perdy. Trajektorie koulí byla velmi zvláštní, u pomalejších nedejbože nevyšpicovaných hodů jsme jen nevěřícně zíraly, jak koule kličkuje po dráze a do poslední chvíle si vybírá kam zajede, případně si to těsně před kuželkami rozmyslí.

Bláža s Naďou, která z toho byla evidentně také vykolejená, uhrála při výkonu 127 remízu na první dráze, při tomtéž výkonu i na druhé dráze. Na třetí dráze se Naďa chytla, hodila 159 a to rozhodlo o jejím vítězství, protože Bláža sice poslední dráhu vyhrála, ale z 26 prohraných kuželek na třetí dráze dokázala stáhnout jen 9 dřev.

Dobešová 544:Mizerová 527

Katka na vedlejších drahách měla proti Lucce Vaverkové šanci snad jen na první dráze, kterou prohrála o 11, pak už kralovala Lucka. Ta to namlátila především skvělými plnými 417. Katce naopak plné hodně nevyšly (325) a proto dostala od Lucky na frak o 119 (v dorážce byla Lucka lepší jen o 27).

Vaverková 582:Katzová 463

Do druhé rundy měla Irča těžkou soupeřku-Natálku Topičovou a Annie pro nás neznámou dorostenku Annu Štraufovou (náhradnice z důvodů marodky). Irča si proti Natálce neškrtla a dostala 101 do trika. Vyrovnaně slabší plné i dorážka, ale nijak tragické, nebýt 11 újezdů, už by to bylo s pětkou na začátku. Irča prohlásila, že ty koule byly šišatý a trvá si na tom:-)

Topičová 583:Sedláčková 482

Annie si proti mladé Aničce nevedla špatně. Obě se na první dráze rozkoukávaly a tak Annie i na výkon 111 vyhrála první dráhu. Druhou si pěkně ohlídala a v půli vedla 2:0 o 15. Pak se ale soupeřka chytla v plných a třetí dráhu vyhrála. Annie na třetí dráze minula existenci a nešla už do plných. Annie vedla před poslední drahou 2:1 a prohrávala jen o 3. Na výhru by stačila remíza na poslední dráze, soupeřce se ale lépe povedly plné, Annie dráhu o 4 prohrála, celkem o pouhých 7 dřev.

Štraufová 514:Sailerová 507

Před poslední rundou jsme prohrávaly už o 244 kuželek. K alespoň kosmetické úpravě skóre se odhodlaly Lenka s Luckou. Lenka hrála proti Aleně Kantnerové. První dráhu remizovaly, druhou Lenka o 20 vyhrála, třetí vyhrála o 17 Alena. Lenka vedla o tři, stačila by remíza na poslední dráze. Tam se Lence ale hrubě nepovedly plné, prohrála je proti Aleně 23 dřev a to rozhodlo.

Kanterová 513:Boštická 495

Lucka proti Magdě Winterové nezačala dobře, než si osahala, co hraní novými koulemi obnáší, první dráhu prohrála. Pak se ale osebrala a další dvě dráhy vyhrála, po třech drahách vedla 2:1 o 8 kuželek. Protože Magda velmi polevila, poslaly Rosice na poslední, rozhodující dráhu Ivu Rosendorfovou. Lucka přidala dalších pět kuželek v plných, ale co je náskok třinácti dřev před dorážkou? Iva bojovala a za mohutného podporování rosických ukusovala z Lucky náskoku. Lucka se držela co to dalo, Iva rozklackovala po poslední otvírce a kanárek ulétl…

Winterová+Rosendorfová 518:Řehánková 521

Prohrály jsme o 259 kuželek, paradoxně nescházelo mnoho a mohly jsme i při vysoké prohře 236 kuželek remizovat. Bláže scházela k výhře na body 1 kuželka, Annie 4 kuželky, Lence k výhře 18.

Polární výprava opustila v 16.45 hodin Rosice u Brna.

Hajdy…DOMŮ!…Do staré vlasti…Do Prahy!…Na Žižkov!…Na kuželnu!…Do prdele zase jsme nevyhrály…

Cesta domů proběhla už standardně, žádný nezapomenutelný příběh, jen Irča pořád mluvila o těch šišatých koulích:-) K těm koulím snad jen perličku na závěr. Naďa Dobešová po utkání prohlásila: „Já si snad na starý kolena pořídím vlastní koule.“

KK Slovan Rosice 3254:SK Žižkov Praha 2995 – 7:1

Bláža

Zápis o utkání

Štítky: