SK ŽIŽKOV PRAHA D – TJ ASTRA ZAHRADNÍ MĚSTO B

Těžký soupeř z Astry nám na zahradním městě body nedaroval, takže jsme doufali, že jim to u nás vrátíme.

Michal(358) působil poněkud unaveně a na jeho výkonu to bylo znát. O soupeřově výhře rozhodly zejména lepší plné. Vašek(360) odehrál zápas velmi zodpovědně, zahrál si osobák, ale na soupeře to stejně jako Michalovi nestačilo hlavně vinou horších plných.

Druhá runda nás tedy měla udržet ve hře a ideálně i otočit zápas v náš prospěch. Lenka(422) plnila vše podle plánu a soupeře smázla, Vláďa(405) ale navázal na vlažné výkony z poslední doby a soupeři podlehl a tak jsme do závěrečná fáze nevstupovali z nejlepší pozice: 1:3 na body a -23 kuželek, navíc s vidinou, že nastoupí nejlepší hráč soupeře.

Začali jsme pomalu kalkulovat s remízou. Pro tu bylo třeba, aby Martin(411) přejel soupeře rozdílem třídy a vrátil nám vedení na kuželky, což dokonale splnil a tak bylo vše v rukou Bohouše. Pro remízu se musel držet soupeře, který ale hrál výborně a 456 shozených kuželek je něco, s čím se nedrží krok zrovna snadno. Král(458)  dotahováků však smýšlel zcela jinak, o nějakém držení se soupeře ani nezauvažoval, remíza pro něj nebyla dost dobrá a tak od začátku nasadil laťku proklatě vysoko, dokonale vypilovanými hody drtil kuželky i psychiku mladého protivníka a hod za hodem kráčel za svým cílem, kterým byla jen a jen výhra!

SK Žižkov Praha D : TJ Astra Zahradní Město B 5:3   2414:2361

zápis o utkání