SK Žižkov Praha – SKK Rokycany

Naše soupeřky přijely z Rokycan bez dvou důležitých opor – Terky Krákorové a Denisy Pytlíkové. Ne že by nás podcenily, před týdnem jsme v Přerově konečně pořádně vystrčily drápky, ale jedna onemocněla a druhá musela do práce. Trenérka Katka situaci vyhodnotila jasně: tenhle zápas vyhrajeme!

Do první rundy poslala sebe a Blážu. Proti Katce nastoupila Lenka Findejsová a souboj to byl do posledních hodů. Katce to sedlo, slabší měla jen druhou dráhu, první a třetí vyhrála, vedla 2:1 o 19. Jenže Lenka se splašila a přehrála Katku v plných o 22 a najednou to bylo kdo z koho, která z které. Katka se statečně rvala, dorážku dala bez újezdu, pomohla hodovka ke konci dorážky a byla z toho výhra o 3 dřeva. Katka zahrála parádních 560, dorážku 196 s devíti újezdy! Kolik ta mohla mít, kdyby tolik nefikala…

Bláža si na Martu Kořanovou věřila a chtěla jí oplatit porážku v loňském poháru ČKA, ten bodík nám pak v odvetě chyběl. Na první dráze to tak rozhodně nevypadalo, slabý výkon, prohra o 15. Na druhé dráze se to otočilo, 1:1, 247:245, stále tedy nic moc. Bláža na třetí dráze zabrala, porazila Martu o 41 a svůj nijak přesvědčivý výkon dotlačila na 530.

Po první rundě jsme vedly 2:0 o 49 kuželek, to ještě nic neznamená, pro nás super rozjezd.

Pokračovat v nastoupené tendenci šly Blani Mašková proti Míše Provazníkové a Heduš proti Petře Hákové. Blani z toho udělala trochu drama, parádní první dráha, výhra o 30, pak doháněla slabé plné slušnou dorážkou, druhou a třetí dráhu prohrála, před poslední drahou prohrávala o 3. Úkol zněl jasně, vyhrát poslední dráhu aspoň o 4.  Jenže Blani deset dalších dřev prohrála v plných a nevypadalo to dobře. Naštěstí pro nás Míša poslední dorážku zpackala (23) a bodík byl náš. Blani s výkonem 513 vyhrála o 3 kuželky.

Heduš začala skvělými plnými (102) a Petru na první dráze o pouhé dřevo porazila. Petra pak polevila a Heduš si systematicky dokráčela s výkonem 526 k výhře s plným počtem pomocných bodů a porážkou soupeřky o 40 dřev. Dvoje slabší plné a celkem 6 chyb ji připravily o pěknější číslo.

Před poslední rundou byl stav utkání 4:0 pro nás, plus 92 kuželek, vypadalo to slibně, ale muselo se pro to ještě máknout.

Na závěr nastoupila Lucka proti Daniele Pochylové a Lenka proti Veronice Horkové. Soupeřky se pokusily o zvrat, vyhrály obě dráhy a stáhly z našeho vedení 55 kuželek. Kdyby takto pokračovaly, měly bychom jen remízu, ale my chtěly pochopitelně víc. Naše holky zabojovaly a třetí dráhu vyhrály, Lucka o 3, Lenka o 1, před poslední drahou jsme vedly o 41.  Ještě stále byla šance nadělit Rokycanům i kanára, předpoklad číslo 1 vyhrát poslední dráhu, předpoklad číslo 2 dohnat proti soupeřkám kuželky, jenže Lenka před poslední drahou prohrávala o 20 a Lucka o 31. Po plných Lenka prohrávala už jen o 5, to vypadalo nadějně, Lucka ovšem o 35 dřev!

Lenka Veronice neutekla a prohrála při výkonu 526 o šest kuželek. Lucík ovšem začal v dorážce úřadovat, excelentní dorážka 70 se třemi slepenými hodovkami, na to se těžko odpovídá. Krásný souboj Lucky s Danielou skončil půlením bodu při shodném čísle 567, na obou stranách nejlepším výkonu.

Zkrátka a dobře, přepište dějiny podruhé, urodila se první domácí výhra! Recept na to? Počkej si do 16. ligového kola a pak už to musí vyjít!

Ale vážně: i skupinář Jarda Kupa napsal, že jsme potvrdily zlepšující se formu. Doufejme, že nám to v těch zbývajících kolech vydrží.

SK Žižkov Praha:SKK Rokycany, 3222:3136, 6,5:1,5

Bláža

Zápis o utkání

Video

Štítky: