SKK Jičín – SK Žižkov Praha

K utkání v Jičíně jsme jely už jako sestupující družstvo. Kdo nás zpátky do 2. ligy doprovodí, se ještě ukáže. Namočený je tam Jičín, Konstruktiva a ValMez.

Vzhledem k tomu, že hodláme hned znovu postoupit, byl by pro nás nejlepší ValMez, abychom se ve dvojce netloukly ani s Jičínem, ani s Konstruktivou. Té bychom rády pomohly s Jičínem, aby v 1. lize, kde tuto sezonu hrála díky naší účasti tři pražská družstva, nezůstala jenom Slavia. Tuto teorii nejvíc vyvolávala Bláža, která to ale bohužel nepodpořila i činy.

Ale popořádku: do úvodu utkání nastoupila Lucka proti Monice Hercíkové, a Bláža proti Daně Vikové. Lucce to sedlo, na rozjezd točila 280 s výhrou obou drah, pak nahodila turbo a druhou šedesátku dala 303. Pustila jen dílčí bodík na poslední dráze, která se Monice povedla (152). Lucce to dalo parádních 583, Moniku porazila o 34 dřev. Bláža nezačala zle, první dvě dráhy vyhrála, na třetí dráze přehrála Danu v plných a vypadalo to, že si v klidu dokráčí pro třetí bodík. Jenže dorážku strašidelně rozklackovala a profikala a dráhu o 16 prohrála. K výhře stačilo remizovat na poslední dráze. Bláža ale nechytla plné, Dana čuchla a pomalu z lopatky slezla. Bláža při shodě drah prohrála o 12 kuželek.

Lucie Řehánková 583:Monika Hercíková 549

Blanka Mizerová 520:Dana Viková  532

Za stavu 1:1 a chybějících 22 kuželkách na to šla Heduš proti Heleně Šamalové a Katka proti Marušce Říhové. Hedvika na první dráze remizovala, ale pak to s ní šlo z kopce, pořádně se netrefila a tak ji po nepovedených drahách 105, 106 vystřídala Irča. To už ale ztráta proti dobře hrající Heleně narostla na hrozivých 70 kuželek. Irča až na zahozenou existenci nehrála špatně, ale Helena si jela svou a vyhrála o 86 kuželek. Katka si nevedla špatně, těsně vyhrála první dvě dráhy, pak jí Maruška dvacet naložila a vedla o 17. Katce stačilo remizovat poslední dráhu. K tomu scházela jediná kuželka a bod utekl.

Hedvika Mizerová+Irini Sedláčková 470:554 Helena Šamalová

Kateřina Katzová 511:Marie Říhová 529

Utkání se po druhé třetině začalo nepříznivě obracet, prohrávaly jsme 1:3 o 80 kuželek. Máme ale hodně dobré dotahovačky, takže jsme věděly, že zápas není ztracený.  Lenka se pustila do Nikoly Portyšové a Blanka do Míšy Nožičkové. Lenka předvedla s Nikolou krásný souboj. Na první dráze s Nikolou i při slušném výsledku 142 o 22 prohrála, nedala se ale odradit a druhou dráhu vybojovala pro sebe. Třetí a čtvrtá dráha byl koncert – 148, 158. Lenka předposledním hodem zavřela, měla 578 a zbýval poslední hod do plných. Hodila šest, světelný ukazatel ukázal 584 shozených kuželek, Lenka s vítězným gestem (Lucce to naložila o vagon:-)) skončila jako nejlepší hráčka utkání, Nikolu porazila o 5 kuželek. Blani neměla s Míšou větší práci, Míša se urvala jen na druhé dráze, jinak si Blani hrála systematicky svoji hru, jen jedny slabší plné ji připravily o ještě pěknější číslo než výsledných 557.

Lenka Boštická 584:Nikola Portyšová 579

Blanka Mašková 557:Michaela Nožičková 518

Co dodat? K remíze scházela jedna kuželka u Katky, k výhře 12 kuželek u Bláži. Sešlo se nám tuto sezonu více takovýchto těsných výsledků, nebýt jich, byla záchrana v soutěži reálná. Ve dvojce se poučíme z krizového vývoje a věřím, že za rok budeme slavit postup zpět mezi elitu.

SKK Jičín:SK Žižkov Praha 5:3, 3261:3225

Bláža

Zápis o utkání

Štítky: