TJ Lokomotiva Ústí nad Labem – SK Žižkov Praha

Tak zase po roční odmlce jsme navštívily „TJ Loko Tábor. – takový atomový kryt“. Někdo se těšil, někdo vůbec (jako třeba já, které bylo přislíbeno, že už tam nikdy nebude muset hrát).

V první rundě jsme tradičně na domácí Terku Odstrčilovou nastrčily naší Bóžu, která to s ní umí. A proti Evě Jandíkové nastoupila Katka. Lenka začala famózně 156 a dala Tereze jasně najevo, že si jí povodí. Což zopakovala ještě na dalších dvou drahách a před poslední dráhou měla jistý bod a nához 440. V závěru se ještě soupeřka ztopořila a výkonem 148 urvala alespoň jeden pomocný bodík. To Káča byla vybobkovaná a musela se hodně snažit. Na první dráze to byl jen půlbod za pěkných 137, kdy soupeřku doháněla v dorážce. Ostatní dráhy si již pohlídala, i když vždy jen o pár kuželek. Celkově Lenka 579 a Katka 531, vedení 2:0 o 80 kuželek.

Do druhé dvojice nastoupila Irča proti Anežce Motejlové a Anička proti Janě Balzerové. Irča začala opět neturnajově ve slabých 116, pak se ale rozhodla, že nebude čučkařit a hra nabrala na obrátkách, když tam poslala 147. I třetí dráhu zvládla zejména díky dorážce a tak před poslední dráhou měla nahráno 37 kuželek. I když soupeřka poslední dráhu urvala pro sebe, manko již nesmazala a Irča urvala 3 bod pro tým. Anička zahrála první dvě dráhy vyrovnané přes 130, pak se ale ozvala únava a dala 2x 113, což na stabilně dobře hrající Janu nemohlo stačit. Celkově Irča 528 a Annie 493, vedení 3:1 o 69 dřev.

V závěru vyzvala Maška Blanková Barboru Vašákovou a Lucík Šárku Vohnoutovou. Blani byla po letní pauze nažhavená na skalpy a tak nedala soupeřce šanci ani na jedné dráze. Předvedla pěknou vyrovnanou hru mezi 133-140. Na vedlejších drahách bojovala Lucka. Na první dráze nedokázala stáhnout velkou ztrátu z plných a o 6 kuželek prohrála. Druhou dráhu si pro změnu urvala o 6 kuželek pro sebe opět díky mnohem lepší dorážce. Jenže pak se něco v hlavě rozbilo a výpadek ve třetí dorážce znamenal pro Lucku ztrátu před posledním duelem o 29 kuželek. A jelikož ani na poslední dráze nenažhavila na plné, bylo prakticky rozhodnuto. Celkově Blani 550 a Lucka 497, výhra 6:2 o 92 kuželek!

TJ Loko Ústí nad Labem – SK Žižkov Praha 2 : 6 3086 : 3178

Katka

Zápis o utkání

Štítky: