SK Žižkov Praha – TJ Spartak Pelhřimov

Namlsané z venkovní výhry v 1. kole jsme vstupovaly do domácího zápasu proti mladým Pelhřimovandám možná až trochu moc sebevědomě. Jsme na svém hradu, tady si anarchii dělat nenecháme!

Utkání rozehrála Irča proti Petře Štrosmajerové a Lenka proti Pepině Vytiskový. Obě naše holky začaly na naše očekávání až velmi vlažně. No dobře, tak první dráha je na rozehřátí. Jenže Irča na druhé nehodila ani svých oblíbených „107“, nýbrž jen 99 a v půlce prohrávala 2:0 o 41. Po třetí prohrané dráze korigovala alespoň v závěru stav na 1:3 se ztrátou 44 kuželek na soupeřku. Věřily jsme, že Lenka se na druhé už chytne, což předvedla moc pěkným výkonem 143. Pepina ovšem zahrála jak stejné plné, tak i stejnou dorážku a byl z toho jen půlbodík. Pak ale Lenka sladila svůj výkon s výkonem Irči, a i když soupeřce těžce nevyšla poslední dráha, bod si vzít nenechala. Celkově Irča 469 a Lenka 518, ztráta 0:2 o 59 klacků.

Stav chtěla otočit Katka proti Katce Carvový a Heda proti Gábině Knězů. Obě holky do toho vlítly naplno, Kačka 142 a Heduš 145 na prvních drahách. Jenže u Katky pak už opět přišlo to nechtěné rup v hlavě a špatné plné doprovodila podprůměrnou dorážkou. Dráhu zbytečně prohrála o 3 kuželky. Jenže když je jednou rup, tak se těžko dělá hup. Další dvě dráhy zahrála také pod průměrem 121 a 122, takže si soupeřka došla celkem snadno pro výhru, i když celkový rozdíl kuželek byl jen 5 kuželek. Heduška ve své první hře po konci předchozí sezóny věděla, že musí hrát, co to jde, dokud má sílu. Na druhé dráze hodila o 10 míň, ale pořád to bylo pěkných 135 a vedení 2:0 o 36 kuželek. Na třetí dráze opět snížila, tentokrát o 15 a to už na Gábinu o 5 kuželek nestačilo. Ta naše dráhy velmi dobře zná díky svému působení ve Spartě, která má svoji domácí dráhu také na Žižkově. A tak si to nejlepší nechala do závěru, když zahrála krásných 59 do dorážky. Heduš tušila, že jí došel dech a po dalším zhoršení, prohospodařila celý svůj náskok. Celkově Katka 497 a Heda 499, ztráta 0:4 o 76 kuželek.

Blani s Luckou nastupovaly do posledního duelu s nelehkým úkolem. Stáhnout ztrátu a zabojovat aspoň o remízu. Naše sebevědomí kleslo k bodu mrazu. Blanku se pokusila potrápit Aneta Kusiová a Lucku Štěpánka Vytisková. První dráha změnu ve vývoji nepřinesla. Blani se svými 124 nestačila na Anetiných 135 a Lucík dopadl ještě hůř. Hodně slabých 116 proti 152 dobře rozjeté Štěpánky. Blani nedokázala chytit rytmus ani na dalších drahách, přesto dokázala uhrát poslední dvě dráhy a porazit celkově o 8 víc než soupeřka. Fajn, tak kanár už to nebude! Lucka začala na druhé a třetí dráze stahovat, jenže rozdíl před poslední dráhou byl -22 kuželek. Aby uhrála bod, musela bezpodmínečně vyhrát i třetí dráhu v řadě. Soupeřka jí výhru sice nabízela, ale Lucík sveřepě odmítnula. Celkově Blanka 513 a Lucka 503, prohra 1:7 o 93 kuželek a my koukáme jak při programové změně v kině.

SK Žižkov Praha – TJ Spartak Pelhřimov 1 : 7 2999 :  3092

Zápis o utkání

Katka

Štítky: