KK Jiří Poděbrady – SK Žižkov Praha

Povzbuzeny úspěchem v minulém kole doma proti Neratovicím jsme vyjeli vyhrát do Poděbrad. Doprovodil nás nový trenér Míra Bubeník s krabicí vynikajícího štrůdlu, pokladní Annie a Řehánkovic děti. Bláža se při přípravě sestavy inspirovala veleúspěšným utkáním v Poděbradech 1. 4. 2017, kdy jsme nahrály 3327 a vyprovodily Kolín s kanárem.  

Do první rundy vyšla Irča proti Míše Weissové a Blani proti Jitce Vackové.

Irča začala výhrou na první dráze, další dvě byly slabší především vinou slabé dorážky s újezdy, po třech drahách nad ní Míša vedla o 27. Bláža se pomýlila a šla Irče před poslední drahou říci, že bod je pryč, ať mákne a nahraje kuželky. Irča se do toho pustila směle a poměrně velký náskok dokázala zodpovědnou hrou a pečlivou dorážkou bez újezdu stáhnout na pouhých 9 kuželek. Jen trochu klackování ku konci ji připravilo o výhru.

Blani loni nehrála a vyšla tak do první rundy místo Blážy. Velkou radost z toho neměla, není zvyklá utkání začínat, ale nominace přinesla ovoce. Blani prohrála jen první dráhu, kdy se Jitce s pomocí hodovek vydařila dorážka. Blani předvedla pěkný výkon, o velice pěkný se připravila devíti újezdy.

Irini Sedláčková 499 : Michaela Weissová 508                                           Blanka Mašková 546 : Jitka Vacková 492

 Při stavu 1:1 jsme vedly o 45 kuželek. To je náskok, který se dá hravě rozpustit na jedné dráze, bylo třeba přidat další body. O ty se vydaly obrat Hedvika vnučku Zdeňky Dejdové Ladu Tichou a Katka zkušenou Magdu Moravcovou.

Hedvika neměla ani při průměrném výkonu problém mladinkou hráčku přehrávat, těsně před půlí vyslaly poděbradské za Ladu náhradu – Vlastu Kohoutovou. Ta do toho vlétla parádně, dorazila zbývající kuželku a hned dalším hodem dala hrcku, pak ale spadla  do hry podobné Ladě a Hedvika tak při nijak oslnivém výkonu dokázala získat všechny čtyři pomocné bodíky.

Katka Magdu zaskočila hned na první dráze, kde nakoulela 151. Na druhé dráze polevila, ale Magda též a byl z toho další bodík. Katka byla zdravě zakousnutá, po třech drahách měla už velký bod, vedla o 40 a při průběžném výkonu 421 měla našlápnuto na pěkné číslo. Jenže Katka přesunem na dráhu č. 2 zřejmě překročila bludný kořen a nějaké tajemné síly přitahovaly koule na levé fanky, byly z toho darebné plné 81. Katka si drobet i zaplakala, ale statečně bojovala a i když v dorážce klackovala pouhé tři devítky, kousla se a zvládla to s jediným fíkem.

Hedvika Mizerová 498 : Lada Tichá+Vlasta Kohoutová 452                    Kateřina Katzová 529 : Magda Moravcová 523

 Před poslední rundou jsme vedly 3:1 o 97 kuželek. To je v disciplíně na 120 hodů stav, kdy se ještě nesmí usnout na vavřínech. Dotáhnout utkání do vítězného konce šla Lucka proti Míše Moravcové a naše favoritka Lenka proti nejlepší hráčce domácích Zdeňce Dejdové.

Lucka to s Míšou neměla nijak snadné, vyhrála první a třetí dráhu a před poslední drahou vedla 2:1 o 2 kuželky. Bylo třeba zabrat a to se Lucce drtivými plnými 103,  nejlepšími z celého utkání, podařilo. Pak následovala slabá dorážka (27) se 4 chybami, ale vzhledem ke slabému výkonu Míšy na poslední dráze už to na výhře Lucky nic nezměnilo.

Lence bylo jasné, že se Zdenou se nesmí moc mazlit. V tom duchu začala a navalila na úvod 152 s parádní dorážkou 59. Zdena kontrovala a vyhrála druhou dráhu, Lenka si vydobyla vítězství na třetí dráze, čtvrtou urvala zase Zdena. Lenka i Zdena se staly v tomto utkání nejlepšími hráčkami. Díky tomu, že Lenka nahrála na první dráze 21 dřev, Zdenu porazila.

 Lucie Řehánková 543 : Michaela Moravcová 529                                Lenka Boštická 562 : Zdeňka Dejdová 538

Bláža

KK Jiří Poděbrady – SK Žižkov Praha 1 : 7 3042 : 3177

Zápis o utkání

Štítky: