SK Uhelné sklady D – SK Žižkov C

Krutý osud nám letos přisoudil tři týmy z kuželny Uhelných skladů; tak by pravil pesimista. Protože však kuželky jsou sportem optimistů, řekli jsme si, že na tuto kuželnu budeme chodit rádi a odneseme si domů nějaké ty bodíky. Dávno již víme, co nás tu čeká: temno, mráz, alkohol, hlasité fandění i lepé děvy. Vše skoro jako od pekelníka. A skutečně, zápas s Uhelnými Sklady „D“ byl  v duchu ďábelského pokoušení za účelem svedení našich hráčů z  cesty za  vítězstvím. Posuďte sami:

Tomáš P nastoupil a zahrál skvěle proti hráčce domácích. Takový výkon na cizí kuželně se jen tak nevidí. Zde bylo vidět, že jej sličná protihráčka vybudila k vynikajícímu výkonu, avšak (asi) ženskými zbraněmi kontrolovala vývoj duelu a nenechala se porazit (kuželkami) – 431/417.

Vláďa byl však takovému ovlivňování zcela imunní. Zřejmě mu k duševní síle a odolnosti hodně napomohl jeho radostný rodinný stav. Zkrátka jeho pumelice účinkují, i když to tak prvními hody nevypadalo. Místní kuželky se ho nejprve musely naučit bát a pak už se to sypalo. Soupeřka dostala notně do těla (34 kuželek). 418/452.

Petr, tradičně pozitivně namotivovaný, možná svoji motivaci přehnal. S bojovnými hesly jako „zase budu nejhorší“, „všem to zkazím“, „vůbec mi to nejde“, „nezvládnu to, bolí mě rameno“, „připravte náhradníka“ a dalšími, nastoupil proti mužskému soupeři. Ten dělal, co mohl, aby Petr zvítězil, avšak náš hráč se nenechal ponížit soucitem a výhru odmítl- 389/357.

Zápas další dvojice (Tomáš K.) se vyvíjel podobně jako první duel. Soupeři tentokrát nasadili krásnou kapitánku. No, ona se vlastně jako kapitánka nasadila sama. Dělala pro vítězství, co mohla, dokonce i pěkně házela, ale od té doby, co se náš hráč soustředil výhradně na hru a donesené pivo a pro jistotu si spustil vlasy do očí, aby jako soumar viděl pouze přímo před sebe, se hra vyvíjela lépe pro nás. 399/424.

Další náš hráč, Hanka, vlastně hráčka, je známá podobnou motivací jako Petr, naštěstí jen, co se týče duelu s hráčem stejného pohlaví (pro nechápavé – s ženskou!). Podle průzkumu agentur a zjištění paparazzi je háklivá na zvukové projevy ve výši mezzosopránu až sopránu, které ji rozptylují ve hře. Je pravda, že takových výšin nemusí nutně dosahovat jen žena, ale kastráti ani eunuši se v naší soutěži nevyskytují a nevíme tedy, zda by byla alergická i na ně. Ale zpět k duelu. Soupeřka se tentokrát nijak foneticky neprojevovala a Hanka tak měla mít pohodlné podmínky ke hře. Avšak zjevně se trápila. Příčiny musíme tedy hledat jinde. Nicméně zvítězila, snad posledním hodem, o dvě kuželky! 417/419.

3:2 +15 kuželek pro nás před poslední dvojicí! Nadějné hodnoty zrozené dřinou, potem a odříkáním! A náš kapitán, dlouhodobě nejlepší hráč týmu (myslím ale, že poslední rok byla lepší Hanka). Ideální konstelace. Ovšem pekelník rozhodl jinak. Pavlovi se nedařilo, jak by si přál. Resp. nedařilo na jeho neoblíbené dráze č.1, kde se sám porazil o 35 kuželek. 426/408. Soupeři a soupeřům to stačilo, zvítězili o skóre o tři kuželky! 5:3  
2480/2477.

Napínané nervy týmu a vůle odolávat mrzké poživačnosti povolily. Propadli jsme peklu a alkoholu. Alespoň do té doby, než barman vyzval k placení.

Tomáš K.

SK Uhelné sklady D – SK Žižkov C 5 : 3 2480 : 2477

Zápis o utkání