TJ Sokol Kobylisy C – SK Žižkov C

Zázraky se dějí.

Tímto nadpisem je vhodné začít komentář zápasu Admira „C“ vs. Žižkov „C“, protože do Kobylis na kuželky se jezdí za zábavnou hrou, setkáním s přáteli z týmu, pivem a za dobrým pocitem dárců bodů potřebným. Rozhodně se sem nejezdí pro body. Možná proto jsme všichni přicestovali bez přehnaných očekávání a hráli bez zbytečného strachu z prohry.

Jako první nastoupil netradičně Tomáš K. a číslo se mu povedlo (na Kobylisy), i když se na sebe dost hněval. Nebýt těch újezdů, špatného otevírání, ruky, hlavy, bot, kolene, zad… Znáte to. Bod pro nás, 406-353.

Vláďa házel se zřejmou taktikou: „když to nenapadá, alespoň jim přerazím pár kuželek“. Taktika se celkem vyplatila, napadalo to a kuželky odolaly. Opoziční deník „Admira Dnes“ zmiňuje, cituji: „soupeři se kuželky v plných sypaly jako peníze ze státní pokladny, naštěstí si v dorážce liboval ve shazování po jedné kuželce, a tak našeho borce porazil jen o pár dřev“, 394-381.

Tomáš P. zahájil hru perfektní ulicí a naházel parádní plné a při slušné dorážce dosáhl pěkného výkonu. Avšak soupeř tentokrát tak hodný nebyl a připravil Tomáše o bod, 376-387. Admira Dnes napsala: „Drtivý tlak ledového klidu a strojové tempo našeho borce přinutily soupeře k chybám, které byly základem našeho vítězství, v tomto duelu“.

Petr nastupoval tradičně s obavou. V posledním zápase patřil mezi nejlepší, ale temná pověst Kobylis jej zneklidnila i přes dobré objektivní okolnosti. K tomu jeho soupeř, jak se později ukázalo, byl z domácích nejlepší. Petr hrál odpovědně, ale kuželky mu nedaly nic zadarmo. Nic nepřipadlo (vyjma dvou devítek v dorážce – ty však byly důsledkem parádního hodu), a tak mohl místní deník vychválit výkon svého hráče a neztratit víru ve vítězství.

Hanka má po zkouškách. Centrum kuželek a nervozity ze zkoušek má naše hráčka v mozku asi hned vedle sebe a jedno druhé utlačuje. Teď má ale po starostech a na hře to bylo vidět. Je pravda, že dnes nepředvedla neustále dokonalou levou ulici, ale točené hody tady platí. Nebylo vidět brandejs ani jeho klony, stejně i u soupeře, který točil ještě víc. Hanka natočila nejlepší číslo večera. 421-385. Opoziční deník mlčel.

Pavel nastoupil nespokojen. Požadoval před hrou po družstvu minimálně osmdesát kuželek k dobru. Dostal jen šestašedesát. Naštěstí kapitán je hráč takových kvalit, že tak nepatrný náskok neztratil. A co víc! Nejlepší dorážkou večera přidal dalších jednadvacet kuželek! 383-404.

Celkem pro nás 2372-2285, 6-2.
Deník „Admira Dnes“ vyvěsil z oken černé prapory, redaktoři a posádka přenosového vozu odešli zapít žal.

Tomáš K.

TJ Sokol Kobylisy C – SK Žižkov C 2 : 6  2285 : 2372

Zápis o utkání