Slavia C – Žižkov C

V jednom z předchozích zápisů o utkání v kuželně Slavia jsem se zmínil o špatném stavu zázemí sportovců. Při včerejší návštěvě jsme shledali, že zde probíhají rekonstrukce. Samozřejmě mě těší, že tak uznávaný a čtený blog – zápisník stránek Sokola Žižkov má takovou váhu ve sportovním světě a drobnou zmínkou dokáže spustit nápravu kritizované skutečnosti, jako to vidíme zde, na Slávii. Možná je to dokonce jedna z mála čínských investic na našem území nebo snad první vlašťovka v prezidentem slibované lavině zlata a peněz z této poctivé a upřímné země.

Očekávám pozvání na hrad, ale pravděpodobněji medaili od prezidenta dostane nějaký papaláš našeho klubu, jehož sekretářka pozvání zachytí a ztopí (doufám, že ho, zmetka, píchnou při dekorování špendlíkem od medaile).

Ale dost nářku a nyní k pláči:

Začalo období nedostatku kmenových hráčů. Mnozí se ztrácejí v zahraničí, jiné krutý kapitalista na zápas nepustí nebo je prací vyčerpá natolik, že nemají ani tolik sil, aby na kuželnu došli. Kapitánovi tedy přibyla starost, kde vzít náhradníky? To se zatím daří. A proto na jeho žádost rádi nahrajeme takový počet kuželek před jeho výkonem, jaký si objedná. Dnes si jich objednal sto.

Včera tak přispěchal na pomoc Franta z „D“ a nastoupil do utkání jako první. Dráhy Slavie 3 a 4 ale i dnes dostály své nevalné pověsti. Každým hodem obírají hosty v průměru o jednu kuželku, pětka z pěkné ulice je běžný úkaz a devítka důvod k bujaré oslavě. Tu Franta vrhl pochopitelně v rozhozu. I dál válel statečně, bohužel soupeř naválel o sto bílých válečků více (409 vs. 292).

Zjevná nespravedlnost padání místních kuželek v reakci i na pěkný náš vrh, rozhicovala Vláďu natolik, že se rozhodl kuželky rozmlátit na cucky. Demolice probíhala svižným tempem, ale ukázalo se, že nenese plody, resp. dostatečné množství plodů. Kuželky strachem uskakovaly a odjížděly z dosahu vražedné koule a hlavně nepadaly tak, jak jsme si všichni přáli. A tak jsme si alespoň přáli, aby je Vláďa přerazil a pomstil naši mařenou snahu i do budoucna (426 vs. 388).

Tomáš P., posílen minulými úspěchy, vskočil na plán z ostra a to i přesto, že na rozdíl od Vládi záludnost obou drah znal. A skutečně, vypadá, že co zde platí, je sebevědomí. Soupeř zprvu našlápnutý se v průběhu duelu duševně hroutil pod tlakem ledového klidu Tomášova a výsledek se dostavil (362 vs. 393).

Tomáš K., si po delší pauze musel nechat vysvětlit základy kuželkářského sportu. Také pozorováním dění na dráze si udělal jistou představu, co má se svěřeným kulovým předmětem dělat. Vrhal jej zhruba vpřed do toho bílého vzadu. Napadalo toho málo, ale soupeři ještě méně, a proto to hrajeme (353 vs. 402).

Jarda byl před startem obklopen duševními kouči, kteří jen cíleně připravovali na velikou psychickou zátěž, která ho na dráze čeká. Přípravu prokládali profylaktickými léky ve formě chmelového macerátu z Kozla za účelem potlačení gradientů emocí, které se daly očekávat. Hráč se na zápas důsledně připravil tréninkem, kde podával velmi dobré výkony. Ovšem ostrý zápas je něco jiného. Trenéři zjevně selhali či léky byly příliš slabé? Víme, že hlava tvoří 80% výkonu; dnes Jardu o celých těch 80% připravila. Krátkým výpočtem
100% = x
20% = 279 kuželek
x = (279 / 20) * 100 = 1395 kuželek
zjistíme, že Jarda je při 100% psychické pohodě schopen naházet 1395 kuželek na 100 hodů! Věříme tedy, že s počtem absolvovaných ostrých zápasů jeho výkon vzroste alespoň na 500-600 kuželek (abychom po něm nechtěli moc) (404 vs. 279).

Pavel ze schůze oddílu přiběhl na stadion právě včas, aby nastoupil na plán. Když spatřil, že místo požadovaných „+100 k dobru“ dostal „-200 ke klidu“, nevypadal zprvu šťastně, a možná během prvních hodů zvažoval abdikaci na funkci kapitána, místo aby se soustředil na hru. Právě tyto hody nebyly úplně ono, časem se však smířil s osudem zápasu, vypnul nevhodné myšlenky a zaválel. Stáhl 50 kuželek z  celkového rozdílu a udělal si drobnou radost (340 vs. 390).

Zápas jsme prohráli 3:5 a -150 kuželek.

Tomáš K.

Slavia C – Žižkov C5 : 32294 : 2144

Zápis o utkání