SK Žižkov Praha – TJ Sparta Kutná Hora

Sestavu na utkání Katka napsala v omylu, že přijedou Poděbrady, ale na Kutnou Horu to zafungovalo.

Začaly Lucka s Irčou. Lucka se možná už viděla na horách, ale odvedla slušnou rozjížděcí práci – s výkonem 547 Evě Renkové nedala ani čuchnout a bez ztráty květinky ji porazila o 29. V plných jí pěkně chodily hodovky, na druhé dráze se tam vešly hned čtyři. Irču si vybrala Kamila Dvořáková a dalo se čekat, že jí moc šancí nedá. Kamila zahrála parádně, hodila 588 a o šestistovku se připravila slabší třetí dráhou, kde jí Irča i o bodík připravila. Irča zahrála moc pěkně, po úvodní dráze s dorážkou typu klackovaná a dvěma fíky se rozjela a přidala dráhy 133-133-139. Dalo to pěkných 527 (poslední hod do plných jen 3), s pouhými dvěma újezdy, spokojenost. Stav po první rundě 1:1, mínus 32.

Do vaty nastoupila Bláža proti Janě Abrahámové a Katka proti Jitce Bulíčkové. Bláža si to nerozehrála dobře, prohrála první dvě dráhy, nechala si Janu utéct o 22 a nevypadala na vzpamatování. Na třetí dráze se osebrala a vyhrála bodík, ale jen díky tomu, že Jana nestihla čas na poslední hod. Dostala šanci, bylo potřeba vyhrát dráhu a stáhnout 19 dřev. Bláža nahrála jen 17 a o dvě kuželky smolně prohrála. Katce k pěkným plným nechodila dorážka, nejméně zdařilá byla na poslední dráze, kdy po parádních 97 do plných přišla tato schíza 4-2-0-0-0-0-0-1-1-1. Katka na zbylých 5 hodů šla ještě přes kopeček a zbavila se 4 na začátku, dalo to 505. Stav po druhé rundě 1:1, mínus 16.

Do totálně otevřeného zápasu vstoupily zdárně naše dotahovačky Lenka s Blankou. Obě sice první dráhu prohrály, pak se ale utkání otočilo. Lenčina soupeřka Hana Barborová po slušném začátku úplně odpadla a Lenka v klidu navyšovala svůj náskok. Lenka hrála vyrovnaně, obula se do toho pořádně na poslední dráze, v poslední dorážce přišly tři hodovky, skončila s výkonem 558 jako nejlepší žižkovanda, Haně naložila 85 dřev. Blani to měla jako na houpačce 138-153-112-148, za pěkných 551 se nemusí stydět, ale ta třetí dráha s dorážkou 27 samozřejmě mrzí. Maminka, která se na ni přijela podívat byla určitě spokojená.

Heduška s Annie to jistily zezadu, Michal nám to odpískal. Kutnou Horu jsme porazily 6:2 o 102 kuželek, zdánlivě snadná výhra, znaménko v náš prospěch se ale otočilo až ve druhém setu poslední rundy.

Bláža

Žižkov – Kutná Hora6 : 23212 : 3110

Zápis o utkání

Štítky: