ČKA – SKK Náchod – SK Žižkov Praha

Tak do Náchoda jsme jely splnit prakticky jen odvetnou povinnost. Z domácího zápasu jsme si vezly nelichotivý výsledek 2:4 (7:9) a s tím si ty reálněji uvažující moc šancí nedávaly. V postup věřili snad jen blázniví snílci a pak naše Blanky … teda to je vlastně to samé ;o).

Dovolily jsme si i nechat doma dvě nejlepší hráčky prvního utkání a výherkyně bodů – Lenku a Blážu. Náhradníci nebyli, takže ani dohady, kdo stojí nebo by se chtěl nechat vystřídat. Plány v hlavách torza týmu se různily – Káča (realistka, která ví, jak jí to teď „jde“) chtěla jen odehrát a úplně se nezostudit, Lucík (realistka, které to skutečně jde) chtěla soupeřky aspoň potrápit, Irča (idealistka, kterou většinou zabrzdí velké chtění) čula něco ve vzduchu a Blani (bláznivý snílek) věděla, že vyhrajeme. No a pak to začlo, rozhodčí zahájil start a mlha … No a za mlhou, která se dala na konci krájet se odehrálo asi něco jako toto:

V první dvojici vyzvala Lucka Šárku Majerovou a Katka Lucii Moravcovou. Obě holky dokázaly na první dráze vyškrábnout vítězný bodík (Lucka vyhrála o 3 kuželky, Katka dokonce jen o 2), ale pak přišel výpadek u obou na podprůměrných 120. Soupeřky toho využily, srovnaly bodíkový stav a na svoji stranu přesunuly znaménko + u sražených kuželek. Jak už jsme ale u Lucíka zvyklé, klasicky po první chladnější 60 (256), nabrala na obrátkách. Druhou půlku dala 2x 145, kdy soupeřku umlátila hlavně v plných a připsala si další dvě dráhové výhry. Lucka celkem 546 (3:1). Katka na prvních dvou drahách vypadala, že umře za živa – pytel cementu na zádech (a dle toho rozvlněný krok), natažený sval na levém stehně od druhého hodu. Prostě radost na ni pohledět. Pak jí ale asi něco osvítilo a k perfektním plným (102) přidala i skvělou dorážku a bylo z toho vzkříšení Fénixe za 164! Poslední dráhu rozehrála lépe soupeřka, ale Katka se jí vehementně doháněla. Už už jí měla, když přišla 116 hodem blbá otvírka od fanek a doklovná. Nakonec prohrála o 4 klacky při výkonu 549 (2:2).

V druhé rundě na domácí Martinu Hrdinovou, která prý neměla hrát (jak nám sdělila Blani), byla nasazená mystifikátorka Blani. Irča chca nechca vyzvala Nikolu Portyšovou. Blani se do toho opřela pěkně od začátku. Martině utekla o 30 kuželek hned v plných (104) a končila dráhu na 157. Na vedlejší dráze bojovala Irča hlavně sama se svým stosedmičkovým démonem. Nakonec ho sice porazila, když shodila 114, ale soupeřka jí díky pěkné dorážce utekla. Blani převzala strategii Lucky a Káči a na druhé dráze si lehce odfrkla. Hlavně díky 3 fíkům prohrála na 127 o jedinou kuželku. Irča měla slabou chvilku již vybranou, takže do toho musela šlápnout. Plné 100 a 43 do dorážky k tomu znamenalo vyrovnání získaných bodů a 2 kuželky do plusu pro Iri. Soupeřky trochu znervózněly a raději poslaly do hry Anetu Cvejnovou. Ta začala proti Irče třetí dráhu famózně, ale Irča se držela jak klíště. Dráhu prohrála až v závěru o 6 kuželek. Blani si došla poctivou hrou pro další bodík za 142. Před poslední dráhou utkání to nevypadalo pro nás až tak blbě, jak jsme původně čekaly – Blani měla nabito 2:1 a +37 klacků, Irča ztrácela 4 kuželky a 1:2 na dráhy. Ti chytřejší věděli, že nám stačí výhra jediné dráhy na náhlou smrt. Ti skeptičtější nevěděli a raději leštili Irče koule a hučeli do ní, ať se ohýbá. A pak začalo něco, co asi nikdo moc nečekal – plné Martina 101, Blani 101, Irča 101, Aneta 84. Otevírka, dohoz, otvírka, dohoz, kurňa Irčo ohni se, Nagáno!, otvírka,… do konce zbývají 4 hody a Aneta umí nasázet 3 hrcky za sebou, ale naštěstí né dnes. Poslední hody a na tabuli svítí 151 u Blani, celkově úžasných 577 (3:1) a 154 u Irči, celkově 548 (2:2).

Čumíme nevěřícně na sebe, jestli je to fakt pravda – vyhráváme utkání 5:1 a postupujeme mezi 8 nejlepších týmů.

Dycky Žižkov!

Katka

Zápis o utkání

Celkově:

SKK NÁCHOD   4349    5,0   (15)    :      7,0   (17)   4346    SK ŽIŽKOV PRAHA

Štítky: