PMN – finálový turnaj

V neděli 10.3.2019 se zúčastnil Adam finálového turnaje Poháru mladých nadějí (PMN) na kuželně HKK Olomouc.

Adam jel s dobrou náladou a těšil se a věřil si. Na registraci hráčů jsme byli v půl deváté ráno a tím to vše začalo. Obrovská hala s 8 drahami, mraky lidí, 64 hráčů a několikanásobně diváků a fanoušků. Startovalo se po slavnostním nástupu v 9:00. Vždy všechny 4 kategorie najednou (dvě starší žákyně, dva starší žáci, dvě mladší žákyně, dva mladší žáci – od dráhy 1-8, naší kategorii ml. žáků tedy patřila dráha 7 a 8). Tribuna řvala při každém hodu, atmosféra srovnatelná s fotbalovým zápasem.

Začínalo se u všech kategorií od 16. místa k 1, dle umístění po šesti předchozích turnajích během roku. Adam nastupoval ke své hře z 3. postupového místa a jeho hrací čas tedy přišel na řadu až v půl druhé odpoledne. Sledoval tedy celý průběh hry a viděl, jaká čísla musí překonat a to ho postupně odrovnávalo. Nadšení se mísilo se strachem a nervy pracovaly na plné obrátky. Začínal na dráze číslo 7. Hrál pěkně, ale nepadala mu velká čísla. Na prvních 30 hodů nahrál 127. Druhá půlka na 8. dráze byla bohužel bohatá na újezdy v dorážce, nahrál 118.

Celkem tedy s 245 kuželkami skončil ve finálovém turnaji na 10. místě a celkově v PMN na 7. místě s jedním chybějícím turnajem během roku (jako jediný z postupové šestnáctky). Byl zklamaný, ale zahrál pěkně a rozhodně bude bojovat dál.

Moc děkujeme všem za veškerou podporu, Alešovi za podporu přímo na místě velkého finále.

Výsledky

Foto

Bára