KK Slavia Praha C – SK Žižkov C

Po dlouhém kuželkovém strádání, sešli jsme se k prvnímu zápasu nové sezóny plni očekávání i obav. Co se týká přípravy a dispozice týmu, někteří o prázdninách trénovali, jiní odpočívali. Soudržnost týmu udržoval kapitán mailovou smrští plnou převážně negativních oznámení o službách, povinnostech a změnách k horšímu. Byli jsme též nadšení z dvou nových hráčů (v případě Jirky se hodí spíše „staronový“) a vidiny opětovného zavedení vysněného čulda-systému, kdy je publikum tvořeno davem nehrajících hráčů s povinností fandit (uvažuji o zavedení funkce čulibrk i pro fandění – posílejte návrhy, jaký předmět hanby by měl takový čulda vláčet). Bohužel v zápase jsme žádného nového hráče neviděli, hráli opět staré známé páky (Hanka odpustí, v jejím případě se jedné o „mladou známou páčku“) a dokonce náhradník. Zkrátka z očekávaných a možných radostí zbyla jediná, ta nejpodstatnější: skoro všichni jsme se opět sešli, celkem ve zdraví a zdá se, že i nadále tvoříme dobrý tým. Další (a nepodstatná) radost z vítěství se dnes nedostavila. Zajímavé, že všechny staré páky měly výsledky v rozmezí osmi bodů. Jen mladá páčka se utrhla a zazářila. Náhradníka nepočítám. Přitom na obávaných drahách Eden 3-4 nic není. Domácí hráli běžná čísla a o žádné mistry se nejedná. Stačí trefovat. A nerozhodit se pětkou z devítkového hodu. Chvíli jsem pátral po tajném přepínači „domácí – připadávat“ / „hosté – nepřipadávat“, ale buď je dovedně ukrytý a nebo neexistuje. Nakonec i náš hráč hodil pěkné číslo, což přítomnost přepínače zpochybňuje a nebo jsou domácí natolik rafinovaní, že ho při zvýšeném podezření přepnou opačně.

Ale již k zápasu, líčeném podle zachycených hlášení, které odesílali a dostávali domácí z tajného místa v Číně:

– Je 17:20, přepínač připraven, software stavěčů upraven, koště opřeno, kýble s narkotiky naplněny, plán A nachystán.
– Je 17:30, hosté jsou v pěti, nemůžeme rozvinout plán A „kontumační výhra pro nedostatek hráčů soupeře“, co navrhujete?
– Příkaz z Číny: „Pokračujte podle plánu B“
– Plán B vyšel, čekali jsme s napsáním sestavy tak dlouho, až soupeř ztratil nervy a napsal hned čtyři hráče. Počítač vzápětí vypracoval optimální sestavu podle statistik a okamžitého rozpoložení hráčů soupeře.
– Nyní musíme pozdržet začátek zápasu, než dozadu dorazí váš agent. Požadujeme, jako, identifikační čísla hráčů. Lest nám trochu komplikuje nové pravidlo o ne-povinnosti se prokazovat průkazkou člena. Soupeř je však vlídný, vychází vstříc a debatuje. Agent dorazil.
– Co máme dělat dál?
– Příkaz z Číny: „Hrajte a pokračujte podle plánu C“
– Rozkaz. Studujeme plán C, je rozsáhlý. Hodí se nám zpoždění začátku zápasu. Děláme, jakože hledáme identifikační čísla soupeře.
– Začínáme.

1. Soupeř nasazuje náhradníka Michala Truksu. Je to však známý hráč a víme, co na něho platí. Stačí namáčet koule ve slabém narkotiku. Agent vzadu má vše potřebné. Přepínač připadávání přepnut.

– Opět to vychází, když se soupeř dostane do laufu a daří se mu, stačí pozdržet stavění fingovaným pádem kuželky než zabere narkotikum a je to opět v suchu. Soupeř se tak nedokáže vrátit zpět do ulice ani soustředit na pokládání na stejné místo na prkně.
– V jednu chvíli to Číňan přehnal, soupeř byl tak zdrogovaný, že měl metrové újezdy. Signalizujeme, aby nasadil látku ke zbystření mysli.
– A je to v suchu! 391-348. V dalším duelu musíme být opatrnější, tohle bylo moc okaté vítězství. Michal normálně hází kolem 400, aby nezačali slídit!

2. Další soupeř -Vláďa Škrabal. Dobře známe. Dává do hodů obrovskou sílu. Číňan už míchá roztok, který sílu ponechá, ale do mysli zanese nesoustředěnost.

– Pošlete druhého agenta! První se nechal zaskočit soupeřovou ránou a má přeražené obě ruce.
– První plné soupeře jsou zcela bez kontroly! To je zlé!
– Naštěstí od dorážky už funguje druhý agent a pokračuje v aplikaci narkotika na koule. V pauzách přidržuje soupeři kuželky, aby nepadaly a smetákem shazuje naše tak jako vždy. Na první dráze to vychází.
– Je třeba ale našemu hráči píchnout něco do žil. Jeho druhé plné jsou mizerné.
– Musíme být opatrnější! Je to příliš okaté, soupeř je zmatený, neví, co s koulemi, zatímco našemu hráči padají kuželky ještě před hodem. Tolik tu nehodil loni za celý rok. Diváci začínají protestovat. Duel je ale náš 443
– 384.
– v pauze musíme zahrabat prvního agenta vzadu za kuželnou. Zápach rozkladu by mohl přivolat nežádoucí pozornost.

3. Další pán na holení- Tomáš Pokorný. O tomto hráči víme, že se každý rok zlepšuje. Když má den, hází samé devítky. Tomu je třeba předejít. Aplikujeme drogu rozostření mysli, to není na škodu, ale pro jistotu nahrazujeme koule šišatými. Mají na povrchu drobné prohloubeniny, které vypadají jako otlučené, ale jsou tam proto, aby soupeř chytil kouli do ruky tak, aby se šišatost projevila na trajektorii právě až v závěrečných metrech. Pochopitelně známe sílu jeho hodů i průměrnou rychlost koulí, volíme vhodnou šišatost.

– Trvalo několik hodů, než byly všechny koule vyměněné. Soupeř proto začal devítkami, ale ty postupně ustaly, jak mu koule počaly zatáčet. Navíc narkotizované koule skvěle zabírají v dorážce. Vyvíjí se to dobře, jen tak dál.
– A je hotovo! Soupeř byl bezradný. Pravda měl světlé okamžiky, ale taktika zdržování zamotáním kuželek, než zabere další dávka drogy, funguje
skvěle. 429 – 387.

4. A další – Tomáš Kazimour. Ten je již připraven od barmana. Vydává mu jen „speciálně upravená“ piva. A víme, že jej stačí vytrhnout z koncentrace např. opakovaným stavěním nebo ho při hře připékat infrazářičem, aby mu tekl pot do očí. Narkotizované koule pochopitelně ponecháváme. A nasazujeme našeho geneticky modifikovaného hráče nové generace, speciálně připraveného u vás, na tajném místě v poušti Gobi.

– Hází, bestie, parádní levé ulice. Jak to, že nic nefunguje? Droga nezabírá, signalizujeme Číňanovi zvýšit dávku a více přidržovat kuželky. Skoro se nepotí, zapínáme infrazářič.
– Uff, vychází to. Droga konečně zabrala, pořád si utírá ručníkem čelo, Číňan posunul všechny kuželky o 3 cm vpravo a má po ulici! Nyní se může vrátit pomáhat našemu hráči.
– Bylo to o chlup, ale vyšlo to. Náš hráč téměř selhal. Posíláme vám ho zpátky na přepracování. Naštěstí soupeř byl v závěru tak dezorientovaný, že ujížděl a to nás zachránilo.
412 – 386

5. Koho nasazují teď? Hanka Křemenová. Pozor ženská! Připsaná až po našem hráči. Už nelze změnit. To je vážné! Co mámě dělat?

– Příkaz z Číny: „Hrajte dál a stále se držte plánu C“
– Nevyvíjí se to dobře, soupeřka si otírá narkotikum z koulí ručníkem. Jako by něco tušila. Nasazujeme šišaté koule. Víme, že hází doleva a obloukem do levé ulice. Naše šišatost jí oblouk znemožní.
– Nevyšlo to! Hází pravou ulici rovnými hody, navíc váš agent je soupeřkou okouzlen a odmítá ji přidržovat kuželky. Stojí a zírá dírou ve stěně. Našemu hráči vůbec nepomáhá. Urychleně pošlete třetího agenta, nejlépe eunucha.
– To je katastrofa! Kdybychom hráli takhle bez vaší podpory, tak to můžeme rovnou zabalit.
– Prohráli jsme drtivě 340 – 442. Vedeme jen o 68 dřev.
– Příkaz z Číny: „Dobře vám tak, to máte za Hřiba a za ty jeho řeči“
– Ale mi hřiby neradi. Sbíráme a jíme, podle rozkazu jen rudé muchomůrky
s logem vaší země.

6. Nasazují kapitána! Pavla Váňu. Co máme dělat?

– Příkaz z Číny: – ticho –
– Proboha! Jak tohle zvládneme bez velkého a vlídného bratra? Alespoň, že Číňan vzadu je opět při smyslech.
– Nevypadá to dobře. Soupeř hraje pěkně. Po prvních plných vede. Narkotikum nezabírá. Asi má aplikovaný protijed. Nebo rozostření zraku koriguje brýlemi. Zkusíme nasadit drogu na zvýšení nervozity. Asi je to však marné, podle záznamů je soupeř kliďas. Nic jiného ale nemáme.
– Hle! Zabralo to! Soupeř se začíná rozčilovat a zuřivě gestikulovat sotva mu Číňan vzadu podrží pár kuželek. Právě včas, už to vypadalo na nebezpečně vysoké číslo. Stáhl jen 11 dřev. Uvidíme co dál.
– Na druhé dráze to pokračuje ve stejném duchu. Číňan to ale trochu přehání, museli jsme ho zastavit, aby se soupeř v plných dostal alespoň přes stovku. To by bylo příliš okaté.
– A teď už je to v suchu. Tohle už nedožene ani kdyby se hrálo poctivě.
– 372 – 379

A máme to doma! Snad budou mít v Číně radost. Třeba nám pak opraví další šatny nebo dokonce kuželnu! Ještě rychle zavřít náš bar v hale, aby tam soupeři nezašli a posilněni alkoholem nevyvolali nějakou výtržnost a hlasitě nevykřikovali své podezření.

Upozorňuji, že se jedná o fikci a legraci. Nikterak tímto nechci zpochybňovat poctivost domácích.

Tomáš K.

KK Slavia Praha C – SK Žižkov C     6 : 2   (2387 : 2326)

Zápis o utkání