SK Žižkov Praha D – KK Konstruktiva E

Ve středu 16. října uplynulo 169 dní od doby, kdy jsme naposledy zažili opojné chvíle z vítězného zápasu. Do zápasu s Konstruktivou E jsme tak šli s pocity částečné frustrace z neúspěchů, ale kupodivu stále také se snahou už to prokletí porážek zlomit.

V první lajně místo dovolenkářky Lenky nastoupil na její tradiční pozici levého křídla (dráhy 1-2) tentokrát Vašek (403). A pustil se toho s velkým odhodláním a vůbec ho nerozhodilo ani 21 hodů, při nichž si koule nenašla žádnou kuželku. Poprvé v zápase překonal čtyřstovku a slavil vítězství! Michal (400) nastoupil již do třetího zápasu ve třetí den po sobě a možná i proto začal trochu volněji. Jeho duel byl dlouho hodně vyrovnaný, ale v závěru Michal parádně přidal a vyhrál!

Po první rundě vedeme 2:0 s náskokem 42 kuželek! Začalo to tedy dobře a velmi nadějně.

Ti, kteří se dívali na duely druhý dvojic se opravdu nenudili, protože to byly dva nervydrásající souboje. Vpravo (dráhy 3-4) hrál Franta (402). Ten navázal na své parťáky z první rundy i on překonal čtyřstovku, ale hlavně v závěru udržel pevné nervy a soupeřku o jednu kuželku porazil! Jirka (398) sice po hodech na první dráze ztrácel 25 kuželek, ale pak dokázal náskok soupeřky skvěle zlikvidovat a kdyby býval posledním hodem trefil jednu ze dvou stojících kuželek, měli bychom jistý první bod v této sezóně. Ale obě kuželky odolaly. Byla z toho plichta a my i všichni přítomní, tak zůstali ve větším napětí.

Po druhé rundě vedeme 3,5:0,5 a 43 kuželek hovoří v náš prospěch. Je to již velmi blízko, ale zdaleka ještě nic jistého.

Pro dvojici nastupující do poslední rundy tedy zněl úkol zcela jasně: alespoň jeden musí vyhrát nebo remizovat a dohromady nesmí ztratit vytvořený náskok. Bohouš (438) se úkolu zhostil znamenitě a s bravurou nejzkušenějšího hráče od začátku až do konce nedal soupeři šanci! Martin (413) hrál proti jednoznačně nejlepšímu hráči soupeře a něj prostě neměl, ale celkové skóre pohlídal.

Konečný stav: 6,5:1,5, + 48.

Světe, div se! Vítězíme a máme první dva body v této sezóně!!!

Tak se ta naše šňůra smutných večerů konečně přetrhla.

Martin

Žižkov D – Konstruktiva E 6,5 : 1,5 2454 : 2406

Zápis o utkání

Štítky: