TJ ZENTIVA Praha – SK Žižkov Praha D

Zápasy se Zentivou bývají vždy vyhrocené, napínavé, vyrovnané a většinou v nich vítězí náš soupeř. Jak sledujeme výsledky, tak vidíme, že v zápasech s jinými soupeři nastupuje Zentiva často v oslabené sestavě a mnohdy se ani nesejdou všichni a hrají v pěti, jako poslední dva domácí duely. Na zápas s námi však vždy dorazí komplet a ještě několik náhradníků a nastupují ti nejlepší…

Jako první se na dráhy vršovické kuželny postavil Michal (333). A hned jeho duel nepostrádal dramatičnost, byl vyrovnaný a jak už je psáno výše, vítězí v něm soupeř, v tomto případě soupeřka, a to o 7 dřev.

Druhý jde do boje Vašek (352), který najel minule na vítěznou vlnu a jede po ní dál. Svou soupeřku totiž porazil rozdílem 14 kuželek a strhává vedení na naši stranu o 7.

Franta (325) tři čtvrtiny svého duelu držel s protivníkem krok, ale pak ho zradila druhá dorážka. V polovině zápasu tedy prohráváme 1:2, -32.

Petr minulý týden po zápase ve Vršovicích říkal: „Pokud nastoupím proti Zentivě, tak na dráze vypustím duši.“ A co slíbil také splnil. Dal do zápasu opravdu vše a byla to paráda – 405! Dokonce i zápas ve zdraví přežil. Soupeřku porazil rozdílem 101 a dostal nás opět do vedení s náskokem slibných 69 dřev.

Bohouš (322), který rozhodl o vítězství v minulém kole, tentokrát naopak zápas notně zdramatizoval. Vršovické dráhy prostě Bohoušovi nesvědčí. Náskok je pryč a před posledním soubojem prohráváme o 2 kuželky.

Jestli měl někdo na našeho soupeře pifku, tak to byl rozhodně Martin (381), který stále ještě úplně nezkousl svůj poslední hod z jarního vzájemného zápasu. Abychom vyhráli musel soupeřku porazit alespoň o tři kuželky. Po půlce duelu vede o jednu. To nestačí a musí přidat. Přidal a vítězí o deset.

Konečné skóre: Zentiva – Žižkov D 3:5, 2110:2118.

Vyhráváme podruhé za sebou a po dlouhé době také vezeme body z venkovního zápasu. Nyní tedy vládne v týmu daleko lepší nálada než před týdnem a dobře naladěn zůstal i náš pokladník. Aby taky ne – celkem 102 újezdů…

 Martin

Zápis o utkání

Štítky: