Slavoj D – Žižkov C

Jako má zajíc v „Jen počkej“ vlka, myslivec v „Maxipes Fík“ zajíce, řezník Krkovička lišku Bystroušku, Hradec Pardubice, Brno Prahu a naše Déčko Zentivu, my máme Slavoj. Tedy tým, který jsa vybuzen naší přítomností, dokáže zázraky. Následující půlrok se stahuje zpět do ústraní, kde ladí formu, kupuje hráče, upravuje stravu, modifikuje DNA, piluje taktiku… a jinak se připravuje na další osudové střetnutí s námi. Průběh zápasu nelze jinak vysvětlit. Ovšem je třeba hledat i pozitivní fakta, například, že se oddílu podařilo vypudit Slavoj-ženy z šatny Žižkov-muži. A zejména přátelský duch utkání.

Tomáš H. nenastoupil, svojí vinou, mimořádně první a tak jej v roli načínáka zastoupil kapitán Pavel. Ten byl ovšem rozladěn po zasedání oddílu, kuželkám podvědomě stanovil jména některých žijících osob a celých sto hodů se je snažil trefovat napřímo. To se mu výtečně dařilo, zejména v plných. (454 : 404)

Tomáš H. vytržen ze zažitého schématu, ještě coby mladý hráč s neutuženými nervy, porazil sebe oproti minulému zápasu asi o osmdesát kuželek, což mimořádně výtečně hrající soupeřka uvítala. (452 : 381)

Petr ukázal pěkné plné (ty raději vídáme u spoluhráček), ale v dorážce to vázlo. Naše žižkovská klasika: otevření prostředkem, doklepávání po jedné, občas újezd. Soupeř opět v nevídaném rauši. (482 : 390)

Tomáš P. si drží svou vzestupnou tendenci. Naopak sestupnou tendenci má v počtu fíků. Dnes předvedl první pěkné číslo našeho týmu. A dokonce to vypadalo, že zajistí odvoz pípajícího kanára zpět do skladu. (431 : 429)

Hanka nastupovala za deficitu 214 kuželek celkově a proti ženské. První dráha byla proto zahřívací, ale jak se holky zahřály, druhá byla parádní (u obou). Hanka hodila definitivně přes klec s kanárkem hadr a zařídila odvoz. (449 : 453)

Tomáš K. nastupoval za stavu, kdy nebylo o co hrát. Body nešlo urvat, kanár nehrozil,… ještě že měl alespoň pěknou soupeřku, jinak hrozila leda demotivace. (454 : 477)

Byli jsme rozdrceni 2722 : 2534

Dle statistik jsme hodili o více jak sto dřev méně, zato soupeř o sto více, než je u týmu běžné. Inu vlk se zase nažral a kuželna zůstala celá.

Tomáš K.

Slavoj D – Žižkov C 6 : 2 2722 : 2534

Zápis o utkání