SK Uhelné sklady D – SK Žižkov C

K poslednímu letošnímu zápasu jsme přibyli oslabeni o dva Tomáše. Kapitán tedy oslovil Déčko, standardní zásobárnu dobrých duší. Tentokrát nás přijel zachránit Luboš. Ještě jednou díky. Zápasy s Uhelnými Sklady „D“ bývají tradičně v přátelském rozpoložení. Někteří soupeři (soupeřky) tohoto, dalo by se říci vztahu, zneužívají a různými prostředky se snaží rozptýlit naše soustředění, ba i fyzickou kondici. Nutno podotknout, že se příliš nebráníme. K hlavním prostředkům patří zejména alkohol pochybného původu, nasazování hráček na hráče, a dokonce nasazování hráčů na hráčky! Další metodou bývá podchlazení hosta na dráze. Toto se dnes nekonalo; zodpovědný Číňan byl asi před zápasem odvolán radit prezidentovi (který
dnes mimořádně chyběl v publiku). Prezident se možná chystá vyslat do Číny vybrané uvědomělé kuželkáře aby učili obyvatele říše středu kuželkám. Zkrátka podchlazení dnes na plánu hrozilo pouze od piva.

K boji se za vydatné podpory místního psa jako první vypravil Vláďa. Je již částečně srostlý po nepříjemném úraze, který se mu mimo kuželky přihodil. A do hry měl také odpovídající chuť, ochutnal 421 dřev, oproti soupeřce, která ze stejný časový úsek stačila ochutnat pouze 399 dřev. Duel pravděpodobně rozhodly újezdy, soupeřka jich natropila dvakrát tolik.

Další se ke koulím postavil Petr, který si ve zdejší kuželně dlouhodobě věří. Nicméně, snad nedostatek tekutin nebo nějaký nový fyzikální jev způsobily, že neomylně posílal koule přímo do středu bílé sestavy. Ať dělal, co dělal, jakási přechodná gravitační anomálie či čo vždy přitáhla kouli přímo na přední roh. Hody to byly chirurgicky přesné, ale cash flow vázlo. Padaly trojky, čtyřky a pětku jsme vždy oslavili. Petrovi vyšlo vtříci celkem 351 kuželek, soupeřka se potěšila s 385 kuželkami. Nicméně i tady rozhodly újezdy.

Jediný Tomáš večera hrál třetí. Což je také jeho štěstí, protože kdyby měl hrát až čtvrtý, na dráhu by pravděpodobně nedošel (vysílením). Z nějakého důvodu protihráči i spoluhráči usoudili, že k výhře vede cesta jedině rumovou alejí. Tento bezelstný a důvěřivý hráč se jejich radami řidil a dobře udělal. Zřídil celkem 397 kuželek, zatímco soupeřka zřídila jen 392. Újezdy v tomto duelu nerozhodly, oba jich měli stejně. Rozhodl rum.

Luboš, který přicestoval až z daleka a trefil zejména pomocí navigace. Na kuželnu, kde nikdy nebyl, byl na plán vpuštěn jako čtvrtý. Trpělivou hrou s málo újezdy zvítězil těsně na první dráze. Bohužel po změně drah se situace obrátila, soupeřka se rozjela i bez navigace a Luboš záhy sledoval jen její vzdalující se obrysová světla. Jimi oslněn začal ujíždět, a zatímco sám projel kolem moc pěkných 390 dopravních kuželů, soupeřka minula kuželů 421. O výhře rozhodly opět újezdy.

Hanka si tentokrát brousila zuby na rekord téhle kuželny (po rekordních 511 kuželkách minulý týden na Žižkově, při hře za „Béčko“). Odložila brousek a nastoupila odhodlaně do boje o nadějně rozehraný zápas. Soupeř jí byl zdatným soupeřem, neubližovali si a duel to byl napínavý až do konce. Hanka ovšem tentokrát přiliš nezářila v dorážce, nabrousila 409 zubů, což bylo shodou příznivých okolností více než 384 nabroušených zubů soupeře. A jak je již trapným pravidlem, rozhodly újezdy, kterých měla Hanka třikrát méně. Rekord kuželny dnes odolal.

Pavel se konečně dočkal svojí hry. Čekav od počátku zápasu na svojí chvíli místy za nesouhlasných výkřiků, zvolil si ten nejlepší okamžik pro svoje dílo. Pochopitelně tým upozornil, že když bude chtít, umí prohrát i sto kuželek. To se ale nemohlo stát, tolik kuželek k dispozici neměl, naopak chybělo nám jich třináct. Pavel to uznal a hrál zodpovědně. Bez ohledu na strádající soupeře, bez újezdu (téměř) a bez rumu porubal 419 polen. Dřevorubci soupeře (došlo k výměně) narubali 375 polen. O výhře tentokrát rozhodl fakt, že na Pavla nasadili ženskou až od půle duelu. Příliš pozdě.

Vyhráli jsme 6:2 2387-2356. A pak i domů jsme trefili.

Tomáš K.

SK Uhelné sklady D – SK Žižkov C 2 : 6 2356 : 2387

Zápis o utkání