SK Žižkov Praha – TJ Sparta Kutná Hora

V Kutné Hoře jsme ruply, i když začátek vypadal nádherně. Po prvních vyhraných drahách Hedviky a Katky jsme vedly skoro o 50 kuželek. Jenže pak se Kamila Dvořáková proti Hedušce chytila, svoji hru korunovala výkonem 172 na poslední dráze a byl z toho nejlepší výkon utkání 562. Heduška už si neškrtla, uválela 508, prohrála o 54. Katka sice prostřídala dobré a horší dráhy, ale se slabě hrající Klárou Miláčkovou neměla problém, při výkonu 519 nahrála 36 kuželek.
 
Stav 1:1, mínus 18, zatím se nic nedělo. Lence parádně sedla první dráha (152) a Jitku Bulíčkovou těžce drtila. Jenže pak se Jitka zmátořila, Lenka se trochu ztratila a při slušném výsledku 542 zbylé tři dráhy prohrála, do mínusu jsme odepsaly jen 5 kuželek. Irča také prostřídala dobré a horší dráhy – a zisk nebo prohru dílčího bodu – ale Ivaně Kopecké se přece jenom dařilo lépe a Irču o 20 porazila. Irča už tušila, že s výkonem 503 má náběh na Vénu. To už byl stav 1:3 a prohrávaly jsme o 61.
 
Blani Mašková s Luckou jsou ale schopné dotahovačky, nebylo nic ztraceno. Jenže Blani proti Evě Renkové pomaloučku ztrácela, první dráhu prohrála o 3, druhou o 5, pak se osebrala, vyhrála třetí dráhu a vedla o 5. Nepovedená poslední dorážka Blanku o možnost výhry připravila a do mínusu padlo dalších 11 dřev. Lucka na vedlejších drahách svedla s Janou Abrahámovou vyrovnaný souboj, který při shodě dílčích bodů s pěkným výkonem 538 o dvě kuželky vyhrála.
 Bláža

Žižkov – Kutná Hora 2 : 6 3135:3187

 

Zápis o utkání

Štítky: