SK Meteor Praha C – SK Žižkov C

Již se blíží ten čas, kdy budeme opět chodit na zápasy za denního světla. Právě cesta na kuželnu Meteoru je v tomto ohledu dosti náročná. Klobouk dolů všem, kteří bez zranění projdou kontrasty ostrých světel fotbalového hřiště a temné tmy. Nám všem se to povedlo a tady někde vidím základ našeho úspěchu i v zápase. Další významnou součástí byl jistě i řízek s bramborovým salátem. A v neposlední řadě i koule a kuželky.

A nyní k zápasu:

Jako první se koulí chopil mladý Tomáš. A jestli se mu třásly ruce ve vzpomínce na Vršovice, pak to nedal znát. Nedalo to znát ani propůjčené sportovní náčiní, které Tomáše poslouchalo jako hodinky. Obě dráhy téměř shodné, snad jen v poslední dorážce trochu chyběly síly. Soupeř se ovšem také snažil, ale málo. Tomáš zahrál nádherně a vytyčil zřetelně cestu k vítězství.
435 – 443

Tomáš P. se na první dráze připravil o pěkné číslo několika újezdy a nechal soupeře namlsat. A když jej dále na druhé dráze plné příliš nepotěšily, větřili soupeři vyrovnávací bod. Tomášovi však napětí svědčí, v dorážce přestal ujíždět a pomalinku překlopil víko od rakve na soupeře a dvěma devítkami v posledních hodech zatloukl víko několika hřebíky.
396 – 413

Byli jsme zvědaví, jak obstojí pevnost zdejšího staršího stavěče a vůbec statika celé stavby při Vláďových peckách. Po dobu jeho hry jsme pro jistotu postávali u nosných zdí a pečlivě vyčistili únikovou cestu k východu. Naše obavy z destrukce byly naštěstí liché, ačkoliv pár průvodních jevů bylo patrno. Například při dopadu Vláďových koulí se pípa vždy natolik roztřásla, že barman musel přerušit čepování, aby pivo nevybryndal na podlahu. Místní slavná skleněná alkoholická vitrýna se natolik třásla, že zde umístěné alkoholy se zcela nepřehledně pomíchaly. Ovšem zatímco diváci prožívali takové vypětí, na dráze se mezitím soutěžilo o další bod.
Vláďa si na první dráze narubal poměrně pěkné číslo a o to více ho jistě mrzí újezdy, neboť duel se vyvíjel podobně jako předchozí, avšak nyní lépe pro domácí. Ještě po druhých plných bylo hej, avšak pak začal vyměněný soupeř (došlo ke změně hráče) řádit a zvrátil duel ve svůj prospěch parádní dorážkou.
422 – 407

Tomáš K. si celkem v poklidu a bez stresu došel pro bod, ačkoliv o tomto hráči je známo, že soupeře nesleduje, bojuje jen sám se sebou, aby byl na konci překvapen tím, jak duel dopadl. Konec zápasu většinou pozná tak, že se připraven k rozběhu nedočká kuželek nebo zaslechne křik diváků, kteří jej na konec upozorní. Tentokrát, ač opět nespokojen se svým výkonem, si na konci vyslehl příznivý verdikt, odložil kouli a usedl k řízku.
373 – 429

Pavlovi, který na pozdzim malinko strádal, přinesl nový rok poslušné kuželky. Již několikáté kolo je stabilně nejlepším hráčem zápasu a nemůže se tedy vymlouvat, jako obvykle, na náhodu, nemoc nebo divadlo. Čekali jsme, jak si poradí dnes a zda i zdejší kuželky podlehnou jeho osobnímu kouzlu. První dráha měla evidentně seznamovací charakter. Ani soupeř, prohrávaje o jedno dřevo netušil, co přijde. Řekl bych, že v tu dobu v sobě ještě držel bláhově naději na celkové vítězství. Ovšem po změně stran se Pavel utrhl ze řetězu. Místní jen kroutili hlavami a vážně zvažovali doplnit do tréninkového programu konzumaci syrového masa, neboť nějaký dobrák od nás jim řekl, že tak Pavla před zápasem krmíme.
412 – 453

Cestu na kuželnu nalezla i Hanka, a proto jsme ji mohli postavit (vlastně se postavila sama) jako dotahováka. Ovšem před svým duelem si nedala řízek a tato zdánlivě nesouvisící maličkost měla zásadní dopad na dopad koulí. Hanka střídala své točené hody s hody rovnými a nebyla s to usadit dopad na chvilku na jednom místě. I přesto nahrála pěkné číslo (s takovým číslem bereme čulibrka všemi deseti). Soupeři na Hanku vypustili extrémně nadopovaného hráče s koňskými klapkami na očích a elektrickým obojkem. Zcela ignoroval přítomnost mladé soupeřky a věnoval se naplno skandálně jen kuželkám. A hrál parádně.
465 – 398

Vyhráli jsme 6:2 o čtyřicet kuželek.

Zapsal Tomáš K.

SK Meteor Praha C – SK Žižkov C 2 : 6 2503 : 2543

Zápis o utkání